KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN? 3 triki za zagotovljen uspeh.

KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN? 3 triki za zagotovljen uspeh.

SEO optimizacija je v zadnjih nekaj letih postala pomemben del marketinške strategije velik uspešnih podjetji. Poleg plačljivega oglaševanja se gre za odlično možnost, kako predstaviti vaše podjetje še večji publiki in zagotoviti nove in večje prihodke. Če vas zanima, kako optimizirati spletno stran, ste na ta pravem naslovu. 

optimizacija spletne strani

KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN? S ČEM MORATE ZAČETI?

Če že imate narejeno spletno stran ali se boste tega še lotili, najboljše, s čim lahko začnete optimizacijo spletne strani, je zavedanje, da:

    1. Stran se optimizira na ključne besede.
  1. Vsaka ključna beseda rabi svojo lastno pristajalno stran.

To je osnova. Ključne besede so besede, katere iskalec vtipka v spletni brskalnik – Google – ko išče storitev, katero ponuja vaše podjetje. Na primer: Predstavite si, da ste podjetje, ki ponuja drugim podjetjem in posameznikom optimizacijo spletne strani. Kaj vtipka vaša stranka? – Obstaja se veda več možnih ključnih besed, ene pa zagotovo je “KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN” – BINGO! Pravite, da ste prav vi to besedo vtipkali v Google in tako prišli do našega članka, ki vam bo zdaj pomagal s tem vprašanjem? Točno to smo namerjavali in to je primer optimizacije spletne strani. 

Za vsako tako besedo, ki pripelje promet na vašo spletno stran pripravite landing page – pristajalno stran. Bodisi blog post, bodisi ponudbo. Lahko optimizirate celo vašo prvo stran – front page – na kakšno ključno besedo.

Orodja za iskanje ključnih besed: Keyword shitter, Google analytics, Ubersuggest.

KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN, ČE SEM TOTALEN ZAČETNIK?

Če je vaša spletna stran narejena v WordPressu, prosite vašega programerja (ali pa naredite sami), naj vam na vašo stran naloži plugin Rank Math, ki bo posledično na spletne strani preverjal vsebino in vam pomagal vsebino optimizirati. 

Lahko pa tudi prosite kakšno agencijo, ki izvaja SEO za svoje stranke. (Na primer Matija Zajšek, Pro Marketing in drugi.)

Pazite, da ne pozabite na Google Search Consolo, ta bo spletno stran podprela v Google brskalniku.

kako optimizirati spletno stran

3 TRIKI KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN

    1. Rank Math – ali kakšen drug plugin, ki vam bo pomagal z izvajanjem SEOta.
    1. Offsite SEO – probajte optimizirane landing page podpirati s izvajanjem Off site SEOta. Na drugih spletnih straneh naj vas omenjajo in linkajo do vaših vsebin. Delite vaše vsebine na družbenih omrežjih in s vašimi vsebinami vstopite v različne forume.
  1. Kvalitetne vsebine – to ni nobena skrivnost, ampak probajte se maksimalno potruditi, da bodo vaše vsebine kakovostne in berljive. Naj pomagajo vašim strankam in rešujejo njohove težave.

Upamo, da smo vam pomagali, in da ste našli odgovor na ro, kako optimizirati spletno stran.

Povezave: