II4, poslovne storitve
Smo inovativno podjetje, ki deluje na področju razvoja informacijskih tehnologij. V svojih vrstah združujemo strokovnjake z odličnim poznavanjem področja informacijskih tehnologij, mendarodnimi izkušnjami in motivacijskimi vzgibi, ki nam omogočajo kreirati inovativne programske rešitve in produkte, ki vam bodo prinesli konkurenčno prednost ne glede na gospodarsko panogo v kateri delujete.

Poslovne storitve v povezavi s spletnim nastopom in trženjem preko spleta

Poslovne storitve v povezavi z nastopom majhnih in srednje velikih podjetij na internetu, v naši ekipi delimo na več različnih segmentov:

  • poslovne storitve izdelave enostavnih spletnih strani (t.i. spletne vizitke)
  • storitve izdelave spletnih trgovin za majha in srednja velika podjetja
  • storitve izdelave specifičnih affiliate speltnih strani
  • spletna onsite optimizacija
  • spletna offsite optimizacija
  • udejstvovanje na družabnih omrežjih (Facebook, Google+, LinkedIN, Instagram, Pinterest,…)
  • content (vsebinski marketing)
  • email marketing

Nekatere izmed poslovnih storitev za celovito udejstvovanje na internetu pokrivamo v okviru lastnih znanj, izkušenj in kapacitet, druge poslovne storitve vezane na spletni nastop in spletni marketing, pa izvajamo v povezavi z zunanjimi, slovenskimi mojstri posameznih procesov (spletna optimizacija SEO), npr.

Poslovne storitve marketing MIX

Spletni marketing  v okviru naših storitev obravnavamo celostno – kar pomeni, da se na svojem področju dotikamo tudi izdelave strategije trženja posameznih produktov (primer smo objavili na našem blogu, na povezavi), izdelave celostne grafične podobe (CGP) ter z uporabo in miksom tudi ostalih marketinških kanalov (tiskani mediji, radio, televizija, organizacija eventov in dogodkov ter promocijske aktivnosti).

V okviru celotnega marketinškega nastopa za podjetja imamo tako naveze vzpostavljene tudi s tiskarskimi in grafičnimi studii, založbami, široko razvejano mrežo medijskih kontaktov in podpore na področju upravljanja z javnostmi (PR) ter druge, za doseganje marketinških ciljev, potrebne naveze.

Največ napora v svojem delovanju na področju poslovnih storitev, investicij in marketinga vlagamo v naslednja področja:

Preverjanje bonitetnih ocen podjetij

    • preverjanje finančne ustreznosti poslovnih partnerjev in bonitetne ocene dobaviteljev ter ostalih podjetij. Preliminarno bonitetno oceno lahko obiskovalci naše spletne strani, brezplačno pridobite že s klikom na povezavo bonitetna ocena
  • Sekundarne storitve

    • fundraising za globalne in svetovne projekte
    • investicije in viri za trženjske in poslovne projekte na področju lokalnih trgov
  • soustvarjanje korporativnega sistema upravljanja celotne skupine ii4

Vizija in cilji podjetja
Slediti spremembam, ki jih prinašajo nove tehnologije in soustvarjati razvoj na področju informacijskih tehnologij predstavlja izziv, vse bolj pa tudi pogoj za obstoj in razvoj. Pri nas izzive sprejemamo z uresničevanjem naše vizije in doslednim delovanjem za koristi naših strank. Smo učeče se podjetje, ki stalno sledi razvoju v  informacijskih tehnologijah. V vsakem trenutku se trudimo spremeniti grožnje neobvladljive hitrosti tehnološkega razvoja v priložnosti in s tem prispevamo k poslovni uspešnosti naših strank. Prepričani smo, da lahko marsikaj storimo tudi za vas. Pokličite nas!

poslovne storitve

II4.si je spletna stran z zapisi iz najrazličnejših področij delovanja. Pokrivamo tako domače kot tuje teme in vsebine, v večini primerov pa na spletni strani svetujemo, predstavljamo rešitve, odgovarjamo na vaša vprašanja in komentarje ter delimo vsebine, ki so koristne našim bralcem.

II4 je spletna stran, ki se od drugih razlikuje po tem, ker je na njej predstavljeno zelo veliko vsebin povezanih z najrazličnejšimi področji delovanja.

Tako boste na njej lahko našli primerne vsebine tako tisti, ki se zanimate za boljše življenje in spletne ter druge poslovne priložnosti, nato tisti, ki iščete nasvete in svetovanja za ureditev doma in njegove okolice, mnenja o zunanji politiki in ekonomskem položaju v Sloveniji in še kaj.

Spletna stran je neprofitna in namenjena predvsem temu, da deli vsebine, ki bi znale zanimate zelo širok spekter ljudi z različnimi zanimanji in interesi.

Vsebine na spletni strani II4.si, pripravlja ekipa spletnih mojstrov, ki ima v lastni še nekatere druge spletne projekte in II4 spada v skupino teh spletnih strani.

Spletne strani skupine, ki ustvarja tudi na tej spletni strani so v večini primerov razdeljene na več različnih sklopov:

  • spletne podporne in neprofitne strani, ki nimajo namena nobenega drugega kot zgolj podpirati spletne projekte nekaterih pomembnejših spletnih strani skupine spletnih ustvarjalcev
  • spletne strani, tako imenovane money site strani skupine spletnih ustvarjalcev ter spletnih strani poslovnih partnerjev spletnih ustvarjalcev
  • spletne strani in vsebine, ki jih ustvarja ista skupina, ne počivajo pa te vsebine na lastnikih domenah spletne skupine ustvarjalcev

rešitve

II4 je del prve skupine spletnih strani iz zgornje razdelitve. Po svojem namenu spletna stran služi za podporo ostalim spletnim projektom, v osnovi pa z njo nimamo namena izvajati nobene pridobitne dejavnosti ali drugih aktivnosti za katere bi bila potrebna vzpostavitev kateregakoli drugega spletnega posebnega projekta za vodenje odnosa s spletnimi uporabniki spletne strani II4.

Vljudno vabljeni, da nas spremljate na naši spletni strani – tako na tej, kot na vseh ostalih naših spletnih projektih in se nam oglasite v kolikor menite, da vam lahko tudi mi pomagamo pri vašem spletnem nastopu.

Storitve na področju izobraževanj za digitalni marketing

V sodelovanju z nekaterimi najbolj priznanimi slovenskimi mentorji in praktiki na področju digitalnega marketinga, organiziramo najrazličnejša izobraževanje in digital marketing tečaje. Naši  digital marketing tečaji so v prvi vrsti namenjeni vsem podjetnikom, ki se lotevajo samostojne optimizacije spletnih strani, jih zanima prodaja na Amazonu ali želijo svoj prodajni kanal razviti preko priljubljene spletne platforme WordPress.

Naši tečaji za digitalni marketing so razdeljeni na individualna izobraževanja in tečaje (online mentorstva) ter skupinska izobraževanja, predavanja, delavnice in tečaje.

Nekateri naši dosedanji spletni projekti/reference:

1) Pohištvo123.si – poslovno svetovanje na področju spletne prodaje pohištva (pisalnih miz, pisarniških stolov, vzmetnic)

pohistvo123Spletna trgovina Pohištvo123.si, je na trgu ponudnikov cenovno ugodnega in kakovostnega pohištva, kupcem pohištva, poznana že več kot debelo desetletje. V tem času so postali še posebej poznani na področju ponujanja najrazličnejših pisalnih miz, pisarniških stolov ter vzmetnic, razlog za slednje pa je predvsem v tem, ker so pravočasno in hitro na trgu pohištvene industrije, zaznali zanimanje za kakovostne pohištvene rešitve, ki pa tudi iz vidika cene, ne presegajo povprečnega žepa slovenskih gospodinjstve.

Poslovno svetovanje pri nadaljnji prodaji programa pisalnih miz, je tako preraslo v širjenje asortimenta pisalnih miz, kateremu so bili dodani še vsi ostali pohištveni elementi, ki sodijo v področje opremljanja prostorov s pisalnimi mizami, sem pa spadajo premični in fiksni poličniki ob mizah, ločeni predalniki iz javorja in drugih vrst materialov, predalniki, ki jih je mogoče vpeti v samo pisalno mizo, predalniki na kolescih, računalniške mize, dizajnerske mize za arhitekte in projektne biroje, klasične pisalne mize za otroške sobe, modularne mize z možnostjo samostojnega sestavljanja, kotne pisalne mize in drugo.

Celoten program pisalnih miz in ostalega, spremljevalnega pohištva, za opremo ob pisalnih mizah, boste našli na povezavi: pisalne mize Pohištvo123, jedilne mize,…

2) Poslovne storitve za spletno stran www.vgradneomare.eu.

Produkt kot so vgradne omare, je razmeroma specifičen produkt, pri katerem je za učinkovit spleten nastop, potrebno precej natančno poznavanje potreb in želja kupcev, hkrati pa je tudi konkurenca na področju prodaje vgradnih omar, v Sloveniji, tako velika, da je bilo potrebno kar skrbno pripraviti strategijo spletnega nastopa za vgradne omare na Slovenskem trgu.

vgradne omare

Poslovne storitve za trženje vgradnih omar, so zato vključevale analizo trga vgradnih omar v Sloveniji, nato pa še izdelavo celotne strategije nastopa na področju svetovanja, izmer vgradnih omar ter izdelave in njihove proizvodnje.

Vgradne omare, ki so v celoti produkt, ki je izdelan po merah vsakega stanovanja oz. bivalnega prostora, posebej, vključujejo za razliko od tipskega pohištva tudi dostavo in montažo na domu, segment kupcev vgradnih omar pa se zanima za montažo le teh za najrazličnejše bivalne in tudi poslovne prostore (vgradne omare v spalnicah, otroških sobah, predsobah, dnevnih sobah, ipd.. ter vgradnja omra v pisarniških prostorih in drugih poslovnih prostorih, kjer se ljudje zanimajo za pohištvo po meri).

Ob tem, da je pri svetovanju in iskanju poslovnih rešitev za trženje vgradnih omar, potrebno upoštevati individualne želje vsakega interesenta za vgradne omare posebej, je treba vedeti, da je vgradno omaro, mogoče izdelati iz različnih vsrt lesnih materialov – skladno s tem pa predstaviti poslovno rešitev, ki bo zajela tisti segment kupcev, ki jih lahko izdobavi dobavitelj iz vidika uporabe materiala.

Zato so pri našem svetovanju za dober spletni nastop na področju vgradnih omar, bile upoštevane želje, da se nastopi s predstavitvijo vgradnih omar, ki so izdelane iz iverala oz. iveralnih plošč, nato, da so v prvi vrsti montirana z drsnimi vrati in ne klasičnimi krilnimi, hkrati pa da jih je v celoti mogoče prilagoditi prostoru, za katerega so izdelane.

Cenovno pa morajo biti primerjlive in konkurenčne obstoječemu trgu vgradnih omar v Sloveniji.

Vgradne omare se praviloma vgrajujejo od ene do druge stene ter od tal do stropa, pri čemer pa del njih sestavljajo tudi tako imenovane garderobne sobe, kjer pa se, namesto celotne omare, izdelajo le drsna vrata, notranjost omare pa se opremi povsem poljubno in po potrebi vsakega naročnika posebej..

3) Poslovno svetovanje pri spletnem nastopu za prodajo cenovno ugodnih kuhinj po naročilu

Za marketing svetovanje in pomoč pri spletnem nastopu na področju prodaje kuhinj po naročilu, ki so hkrati kakovostne in tudi cenovno ugodne, nas je prosilo podjetje, ki se na trgu izdelave pohištva po meri, želi pozicionirati predvsem s programom izdelave cenovno ugodnih, a vseeno kakovostnih kuhinj po naročilu.

V ta namen podjetnik deluje na področju individualne izdelave kuhinj, pretežni iz iveralnega lesa, kot poseben izziv pa je bil zastavljen cilj, pozicionirati se na področju kuhinj, kot relevanten in kakovosten izdelovalec kuhinj, a hkrati biti na spletu viden predvsem na trgu povpraševanj za poceni kuhinje.poceni kuhinje

Ker nosi že sam izraz “poceni kuhinje” v sebi prizvok cenene izdelave kuhinj, je zato za poslovnega partnerja bilo potrebno zastaviti načrt, po katerem bodo povpraševalci za poceni kuhinje, vseeno dobili percepcijo kakovostne izdelave kuhinj

Osnovni cilj spletnega nastopa podjetnika je bil pridobiti čim več povpraševanj na področju izdelave poceni kuhinj, pri čemer smo pa že v štartu predlagali segmentacijo na kupce, ki jih v povezavi s poceni kuhinjami, zanimajo prenove kuhinj, popravila kuhinj, izdelava kuhinjskih pultov in manjših stvari ter izdelava kuhinj v celoti.

Stranka spletne strani s predstavitvijo svojega programa, nima.

Poceni kuhinje smo zato predstavili na eni izmed naših partnerskih spletnih strani (Mizarstvo.si), skupaj z njihovo ekipo ter naročnikovimi primeri izdelave cenovno ugodnih kuhinj pa predstavili 6 različnih primerov izdelanih poceni kuhinj.

Pri vsaki izmed kuhinj smo podrobno predstavili tudi možnosti predelav ali dodatnih opcij pri njihovi izdelavi, sicer pa smo med vsemi predstavljenimi primeri, posebej izpostavili blok kuhinje, kotne kuhinje, kuhinje z razdeljenimi kuhinjskimi elementi, enostavne kuhinjske sestave ter kuhinje s povečanim delovnim pultom.

Medtem, ko je v vseh predstavljenih primerih (na povezavi malenkost višje) kot osnova korpusa (notranjosti kuhinjskih elementov) uporabljen iveral v beli barvi, je za fronte elementov kuhinjskih ličnic, v večini primerov predlagan mdf material – ker je le ta boljši za kuhinje zaradi svoje kompaktnosti in odpornosti proti vlagi.

Vse predstavljene poceni kuhinje je mogoče naročiti z ali brez gospodinjskih aparatov.

poceni-kuhinjaPredstavitev kuhinj na spletni strani Mizarstvo.si se je že v štartu izkazala za uspešno, pretežno pa je temu botrovalo dejstvo, da je spletna stran Mizarstvo.si že prepoznana blagovna znamka, kjer se združuje čez 20 slovenskih mizarjev in notranjih opremljevalcev na področju proizvodnje in izdelave najrazličnejših mizarskih in pohištvenih rešitev.

V prvi fazi je bilo sicer zamišljeno, da bi s predstavitvijo poceni kuhinj, pridobivali samo elektronske naslove potencialnih strank, le teh pa se je samo v prvem mesecu nabralo čez 30, a smo kasneje spletno predstavitev ugodnih kuhinjskih sestavov spremenili tako, da smo jo usmerili kar direktno v pridobivanje povpraševanj.

Prva realizacija stranke se je zgodila v manj kot 30 dneh od objave. Med ostalimi strankami, ki jih je pritegnil prispevek na temo poceni kuhinj, pa so se znašle tudi takšne, ki so naročile izdelavo 5 kuhinj hkrati (za apartmajsko naselje), izdelavo kuhinje v sosednji Avstriji ter ostali.

Naročnik ugotavlja, da lastne spletne strani za svojo predstavitev ne potrebuje, z nami pa na področju izdelave kuhinj po naročilu, sodeluje že tretje leto zapored.

4) Sodelovanje z enim izmed največjih slovenskih podjetij na področju aditivov, žarnice, pnevmatike, gum in drugih avtomobilskih rezervnih delov, Euroton