5 prednosti vgradnih omar po meri

V tem prispevku je predstavljenih 5 prednosti vgradnih omar po meri, ki jih prinašajo te, napram klasičnim garderobnim omaram.

Z vgradnimi omarami izkoristimo prostor za 30% bolje

Vgradne omare po meri imajo za razliko od garderobnih omar, prvo prednost v tem, da jih je mogoče povsem prilagoditi zidnim stenam, tlem in stropu sobe v kateri bodo vgradne omare tudi stale. Vgrajujemo jih lahko kot mansardne vgradne omare, omare na hodnikih in v predsobah, kot ločene pohištvene elemente in omarne korpuse v kuhinjah in shrambah in še kje.

Tudi vgradne omare je potrebno opremiti z vrati, običajno pa se takšne omare, opremijo z drsnimi. V nekaterih primerih se stranke odločijo za steklena drsna vrata, v drugih pa klasična lesena ali pa lesena, v kombinaciji z ogledalom.

Medtem, ko nam pri klasični omari ponavadi ostaja več prostora predvsem ob omarnih stranicah ter tudi za hrbtiščem omare same, nam pri vgradni omari med zidno steno in omarno stranico ne ostane nič prostora, saj sta zidna stena in omarna stranica, pri vgradni omari, najpogosteje združeni.

Hkrati z vgradno omaro lahko prostor ob steni izkoristimo tudi, če ob njem poteka npr. okenska polica, strešno okno, radiatorska cev ali kaj drugega.

Med 5 prednosti vgradnih omar po meri sodi tudi naslednja lastnost:

Vgradne omare je mogoče dobiti v poljubnih barvah in materialnih kombinacijah

Za razliko od ponudbe klasični garderobnih omar, ki jih najdemo v večjih pohištvenih centrih in tudi v ponudbi preko interneta na spletu, so vgradne omare, dobavljive v različnih in bistveno večjih možnostih izbire barv ter tudi v različnih materialih.

Najcenejše so sicer vgradne omare izdelane iz ivernih plošč, sicer pa je npr. za kopalnice bolj priporočljivo izdelati vgradno omaro iz npr. mdf kompaktnejših plošč.

Tretja možnost je, da si damo vgradno omaro izdelati kar iz pravega, masivnega lesa smreke ali macesna.

Iveralne plošče imajo to prednost, da je pri njih mogoče, odvisno od ponudnika, izbirati med najrazličnejšimi barvami, hkrati pa lahko izberemo tudi iveral v izgledu naravnih lesnih vzorcev in naravne lesne, tudi na dotik, prepoznavne strukture lesa.

Obenem je drsna vrata vgradnih omar mogoče izdelati tudi iz raznobarvnih stekel, ogledal v različnih vzorcih, hkrati pa je vse te materiale in barve mogoče tudi poljubno gravirati, opremiti z led svetili ali fototapetami, peskati in ostalo.

Skratka, izbira možnosti za vgradno omaro napram klasični garderobni omari, je bistveno večja.

5 prednosti vgradnih omar po meri
Primer kotne vgradne omare od tal do stropa.

Vgradne omare po meri vključujejo dostavo in montažo

Med 5 prednosti vgradnih omar po meri, sodi tudi vključena dostava in montaža.

Medtem, ko klasične garderobne omare po meri, izberemo v pohištveni trgovini, kupimo in dostavimo sami ter seveda na licu mesta izvedemo tudi samostojno montažo, velja za vgradne omare po meri, da je v njihovo ponudbo vključena tudi dostava in montaža.

Pooblaščeni prodajalci in specialisti za vgradne omare v celotno storitev prodaje vgradnih omar, vključijo tudi dostavo in še posebej montažo, saj je garancija za vgradno omaro tesno povezana z kakovostjo montaže vgradne omare v točno določen prostor.

Zato mora biti že izmera samega prostora za vgradno omaro, opravljena natančno in iz strani specializiranega svetovalca. Ta prostor za vgradno omaro najprej pomeri najmanj na treh koncih za vsako dimenzijo posebej.

To pomeni, da se za vgradno omaro, posebej izmeri 3 krat njena širina, na treh različnih koncih pa tudi višina in globina.

Tri različne meritve vsake dimenzije se opravijo zato, ker je mogoče, da zidne stene za vgradno omaro, niso povsem skladne na vseh treh koncih. Tem je pa treba kasneje prilagoditi omarne stranice in pogosto tudi notranje vertikale vgradne omare ter same elemente v notranjosti omare.

Med 5 prednosti vgradnih omar po meri sodi tudi njihova obstojnost

Četrta prednost vgradnih omar napram klasičnim, je njihova življenska doba in obstojnost.

Vgradne omare so namreč napram klasičnim omaram, nepremične in fiksne, saj so v prostor vgrajene. Kar pomeni, da jih bomo tekom njihove uporabe pustili na enem prostoru več let. Zelo pogosto vgradna omara tudi v drug prostor ne sodi, saj je izdelana povsem po merah prvega prostora, kjer smo jo imeli namen vgraditi.

To pomeni, da že samo zaradi “neprestavljanja” omare in njenega ne premikanja, ta omara ne bo utrpela poškodb in rahljanja montažnih delov, medtem, ko se bo pri klasični in samostoječi garderobni omari, sigurno znašla priložnost, da jo prestavimo v nek drug prostor.

V povprečju omare po prostorih prestavljamo vsaj vsako drugo leto, kar pa v povprečju življenske dobe dobre vgradne omare (ta je tudi čez 20 let), lahko pomeni, da bomo omaro prestavljali najmanj 10 do 15 krat.

Nevarnost pri njenih poškodbah je zato pri premikanju pohištva bistveno večja.

Obenem se pa z vsakim premikanjem in demontažo omar, za malenkost zrahlja kompaktnost in stabilnost vsake omare.

Izgled vgradne omare lahko tekom njene uporabe spreminjamo

Zadnja od 5 prednosti vgradnih omar po meri je možnost njihovega spreminjanja.

Medtem, ko boste pri klasični garderobni omari, več ali manj priča, ves čas njene uporabe, istemu pohištvenemu kosu, lahko pri vgradni omari razmeroma hitro, bistveno ceneje in pa tudi enostavneje v celoti spremenite izgled vgradne omare.

Če ste se npr. po 5 letih naveličali neke barve, preprosto drsna vrata vgradne omare prelepite z novim motivom fototapete ali pa preprosto zamenjate drsna vrata z novo barvo ali drugim materialom.

Tako bo vaša omara dobila povsem nov izgled, medtem, ko samostoječo omaro sploh ne morete spremeniti.

V povprečju pohištvo po stanovanju in hišah prestavljamo najmanj vsaki dve leti, kar pomeni, da se že po dveh letih uporabe pohištva stil v posameznih sobah, popolnoma spremeni.

Če smo še ob nakupu omare pazili na njene barve in material recimo iz smreke, se zna zgoditi, da bomo to isto omaro, čez dve leti že postavili v prostor, kjer iz smreke in v isti barvi, nimamo prav ničesar.

Kmalu zato takšna domovanja postanejo kombinacije raznovrstnih pohištvenih stilov in elementov, ki ne sodijo drug k drugemu, čeprav nismo v bistvu v zadnjih dveh letih dokupili, prav nobenega novega pohištvenega kosa.

Pri vgradni omari je drugače.

Zgrajene so modularno, kar pomeni, da jim povsem samostojno lahko spremenimo zunanji izgled, brez, da bi pri tem vplivali na njeno notranjo organiziranost, lahko pa jih po drugi strani povsem spremenimo notranjost, hkrati pa pustimo zunanjost vgradne omare, povsem nedotaknjeno.

Še več informacij za vgradne omare po meri, boste našli na specializirani spletni strani za vgradne omare, na povezavi.