Team building ideje – izlet po vinorodnih krajih

Team building ideje – izlet po vinorodnih krajih

Organizacija team building dogodkov zahteva kar nekaj priprav, zelo pomembne so tudi team building ideje. Organizacija prireditev s sabo potegne veliko dela, najprej je potrebno izbrati lokacijo. Kadar organiziramo team building igre na prostem, je primeren piknik prostor,  če pa pričakujemo slabo vreme, so primerni turi prireditveni šotori. Za večje število udeležencev lahko izvedemo najem dvorane, team building dogodek pa lahko izvedemo tudi v obliki izleta. Slovenija nam ponuja neskončno paleto možnosti za izlet, ki ga lahko izpeljemo kot enodnevni ali pa kot dvodnevni izlet. Vodilni lahko svoje zaposlene peljejo tudi po vinorodnih krajih, team building igre pa izpeljejo na eni od restavracij, ki poleg dobre hrane, ponujajo tudi izvrstna Slovenska vina. V Sloveniji imamo tri vinorodne okoliše, ki jih delimo na Podravski, Posavski in Primorski vinorodni okoliš.

Več informacij boste našli na spletni strani ETC

Team building dogodek lahko izvedemo tudi v vinorodnih okoliših

Dobre team building ideje z malo domišljije ni težko poiskati. Vodilni lahko za izvedbo najamejo podjetje, ki izvede organiziranje dogodkov in vključijo tudi team building igre za zaposlene. Kot enodnevni ali dvodnevni izlet za zaposlene, so primerni tudi ogledi vinorodnih okolišev, kjer bodo degustirali odlična Slovenska vina in spoznali zgodovino pridelave vina v naših krajih. V naših krajih so se z vinogradništvom začeli ukvarjati že stari Kelti, nadaljevali so Rimljani, ki so bili veliki ljubitelji žlahtne kapljice. V srednjem veku je bilo na našem ozemlju zasajene več trte, kot pa jo imamo danes. Podnebne razmere v Sloveniji omogočajo gojitev severnih in južnih vinskih sort.

Team building ideje - izlet po vinorodnih krajih

V Sloveniji imamo tri vinorodne okoliše

Kadar imamo toplo poletje in jesen, takrat grozdje vsebuje veliko sladkorja in malo kislin, takšnemu vinu rečemo južno vino. O severnih vinih govorimo takrat, ko grozdje dozoreva v zmerno toplem podnebju, z mrzlimi nočmi. Takrat ima vino manj sladkorja, več kisline in več buketnih snovi. V Sloveniji imamo tri vinorodne okoliše. Podravski okoliš se razteza v severozahodni Sloveniji po gričevju na obeh straneh reke Drave in nekaj tudi na robu Panonske nižine. Posavski okoliš zajema prisojne lege med Savo, Krko in Gorjanci, gričevje nad Sotlo in prisojna območja Bele krajine. Primorski vinorodni okoliš obsega štiri vinorodne okoliše v zahodni Sloveniji. Po podnebnih in talnih razmerah sta si podobna Vipavska in Goriška brda, tretji okoliš je Kras, četrti okoliš pa je v bližini morja, koprski okoliš. Slovenija ima resnično raznoliko in pestro ponudbo vin, vinorodne okoliše pa lahko spoznamo tudi tako, da organiziramo teram building dogodek in svoje zaposlene peljemo na izlet po naši prelepi Sloveniji!

Vir:

primorske novice in naš članek o tem kaj želimo doseči s teambuildingom