Prihod IPTV na tržišče pomeni veliko grožnjo za kabelsko televizijo

Prihod IPTV na tržišče pomeni veliko grožnjo za kabelsko televizijo

Prihod IPTV storitve (angl. IPTV service) na tržišče je velika nevarnost in izziv za ponudnike kabelske televizije. Ta novi konkurenčni pritisk pomeni, da morajo vsi akterji dvigniti kakovost storitev, da bi ostali konkurenčni. To je dobro, saj industrija kabelske televizije v zadnjih desetletjih, pred konkurenčnimi grožnjami, ni pokazala veliko inovacij.

To je povzročilo, da tudi ponudniki kabelske televizije posodabljajo sisteme in razvijajo nove storitve. Poskušajo ostati konkurenčni. Grožnja tradicionalni industriji kabelske televizije je odlična, korist pa bodo imeli uporabniki.

Prihod IPTV na tržišče

Tudi javna podjetja morajo pokazati rast

Tudi javna podjetja pokazati, da rastejo. Da bodo zanimiva za oglaševalce in vlagatelje, se nenehno širijo, posodabljajo in rastejo. Prav grožnja konkurence in prihod IPTV na tržišče, je glavni razlog za nenehen razvoj TV industriji.

Vsi večji ponudniki, da bi preoblikovali in nadgradili svoje dejavnosti in jim dali nova področja za rast, tesno sodelujejo tudi s številnimi različnimi industrijami. Spreminjajo poslovanje s plačljivo televizijo tako, da uporabnikom omogočajo gledanje televizije tudi prek brezžičnega omrežja. Kjerkoli, tudi na pametnih telefonih in tabličnih računalniki.

Zdaj lahko uporabniki kadarkoli in kjerkoli gledajo televizijo tudi na kateri koli napravi. Z boljšo ponudbo, kot  jo ponuja kabelska televizija.

Preberite še: Netflix hitro raste in postaja hit velikih iptv sistemov

Kaj lahko pričakujemo v prihodnosti

Kaj vse bo v prihodnjih letih na voljo brezžično? Stvari se spreminjajo. To je zagotovo, tako na strani omrežij, kot tudi drugje. Spremembe v brezžičnih omrežjih vplivajo tudi na druge panoge, kot so: plačljiva televizija, trgovina, zdravstveno varstvo, avtomobilska industrija, avtomatizacija doma, varnost ter še veliko več.

E-trgovina igra večjo in pomembnejšo vlogo. Naše brezžične naprave uporabljamo kot daljinske upravljalnike. Danes, ko zapustimo hišo, vzamemo s seboj ključe, denarnico in pametni telefon. Jutri bomo morali zgrabiti samo pametni telefon. Vse bo v njem.

Brezžična industrija je že danes ena najmočnejših industrij. Vendar se še naprej spreminja in raste. Vsako leto se spreminja in gre v nove smeri. Enako, kot se je zgodilo pred nekaj leti z iPhone-om (1) in Android-om (2). Zdaj se sprememba dogaja še enkrat.