Netflix hitro raste in postaja velik hit IPTV sistemov

Stvari se hitro spremenijo. Pred nekaj leti je Netflix postal nič drugega kot velik posel. Od takrat naprej hitro narašča in se spreminja. Verjamete ali ne, Netflix ima danes v Ameriki že več naročnikov, kot jih imajo kabelske televizije. To je izjemen uspeh za Netflix – in velik hit IPTV sistemov, pa tudi tradicionalnih kabelskih sistemov.

Netflix se raste in se vzpenja in postaja velik hit IPTV sistemov

Netflix in kabelska TV sta dve popolnoma različni tehnologiji. Kabelska TV je rasla več desetletij, vendar se je rast v zadnjih letih že zaustavila in zdaj počasi upada. Na drugi strani pa je Netflix, ki še vedno raste.

Tradicionalna plačljiva televizija, kot je na primer kabelska televizija, izgublja naročnike, saj nove in inovativne konkurenčne storitve spreminjajo industrijo. Storitve, kot so video na zahtevo. mobilna TV ali brezžična televizija, predstavljajo preobrat tehnologijo, ki ga imajo uporabniki radi. Ljudje zdaj lahko gledajo televizijo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, kjerkoli, pogoj je le, da imajo dostop do internetne povezave. Pa naj gre za povezavo preko WiFi ali pa mobilnega omrežja.

velik hit IPTV sistemov

Rast plačljive televizije

Storitve plačljivih tehnologij, kot sta Netflix (1) in DirecTV (2), sta le dve od vedno večjega števila storitev, ki odvračajo naročnike stran od tradicionalne kabelskih tv sistemov. Uporabniki zdaj za dostop do plačljive televizije uporabljajo internet, brezžična omrežja, računalniške tehnologije in ostalo. Vse to pripomore k hitremu preoblikovanju celotne industrije.

Kabelska TV je že dolgo časa stalnica v mnogih domovih. Kaj pa je v uporabi danes? Mnogi vam bodo povedali, da niso več naročniki tradicionalnih kabelskih TV sistemov. Še vedno pa seveda gledajo televizijo. Vendar to delajo na način, ki je povsem drugačen od tistega, ki so ga uporabljale starejše generacije. Zdaj lahko gledamo televizijo na svojih napravah, kjerkoli. To je povsem nov način razmišljanja o televiziji. Pa smo še v zelo zgodnji fazi teh sprememb.

Korak naprej, to je “Pay TV”

Ime “kabelska televizija” že dolgo več ne pristoji tovrstni industriji. Tradicionalni kabelski televizijski prostor daje pot novim tehnologijam in novim razmišljanjem. Smo v zgodnjih letih transformacije, ki bo trajala še desetletje ali dve, da bo dokončana. Začelo se je s satelitsko televizijo. Nato je prišel IPTV, sedaj pa imamo brezžično ali mobilno televizijo. To je del rasti in preoblikovanja v plačljivem televizijskem prostoru.

Zato moramo o televiziji razmišljati na nov način. Tradicionalni načini gledanja televizije so iz kabelske, prešli na brezžično, mobilno in internetno gledanje.

In kaj sledi?

To so zelo razburljivi časi sprememb in inovacij. To so zelo pomembni časi tudi za vlagatelje, kupce in zaposlene na tem področju. Poskrbite, da boste na pravi “barki”. Če ne, se lahko izgubite v vesolju in to nikakor ni dobro. 🙂