IPTV set top box – namestitev, nastavitve in cena

Kako enostavno je namestiti IPTV set top box?

Torej, kako enostavno je uporabljati in namestiti IPTV set top box? Začnimo z namestitvijo, pred tem si je potrebno postaviti vprašanje vprašanje “Ali za to potrebujete Smart TV?” Absolutno ne. Dokler imate režo HDMI na kateremkoli televizorju, je je to dovolj.

Vse, kar morate storiti, je:

Priključite IPTV set top box na televizor s kablom HDMI,

Pojdite v meni nastavitve in tam izberite ustrezen HDMI vhod na televizorju

Priklopite IPTV set top box na električno napeljavo.

Pojdite v nastavitve box-a in se z povežite internetnim omrežjem preko Wi-Fi ali Ethernet kabla.

Če je vaš usmerjevalnik blizu vašega televizorja, je vedno bolje, da ga povežete naravnost do usmerjevalnika z Ethernet kablom. Če je vaš usmerjevalnik oddaljen toliko, da povezava s kablom ni možna in se morate povezati prek omrežja Wi-Fi, lahko razmislite o uporabi mrežnih ojačevalnikov. Te poznamo pod imenom “Powerline Extender“. Gre v bistvu za vmesnik, ki poskrbi za prenos internetnega signala po električnih vodnikih. Tak vmesnik morate priključiti neposredno v vtičnice v hiši in  ne v podaljške.

IPTV set top box

Power Extender je idealna rešitev, ko je potrebno povezati IPTV set top box z omrežjem, a je usmerjevalnik preveč oddaljen…

Kakšne vsebina omogoča IPTV set top box?

No, tukaj se skeptiki ali neverniki, kot jih včasih imenujemo, razlikujejo od kupcev IPTV top set box naprav, ki se po nakupu ne morejo več ločiti od njih. Z IPTV boxom vam je omogočen dostop do odličnih vsebin, kot so:

1. filmi,

2. glasba

3. TV program in šport “v živo” iz vsega sveta.

4. retro TV – filmi, glasba in oddaje, s katerimi si odraščal.

Vse to na zahtevo, vse s pritiskom na gumb.

Kakšni so dejanski stroški nakupa IPTV set top box naprave?

Bilo bi zelo preprosto, če bi lahko primerjali jabolka z jabolki, vendar priporočamo, da dobro pretehtate, preden se odločite.

Spletni oglasi, ki vas “napadajo” med brskanjem po spletu, ponujajo cenovno ugodne naprave med 50 in 70€ , ki sicer verjetno bodo delale nekaj časa, vendar so slaba kakovost izdelave, običajne težave s poceni napajalniki, težave pri vzpostavitvi povezave z HDMI ali Wi-Fi kartico, prav tako se pogosto pregrejejo. Takšne naprave imajo tudi precej slabši odzivni čas, čakanje ob in po kliku na aplikacijo, pa je lahko zelo frustrirajoče.

V zvezi s tem boste želeli še prebrati: Hospitality TV – za vaše stranke v hotelih