Polaganje travne ruše na hiter in poceni način

Seveda se vsi, ki jih zanima sejanje trave (o katerem smo pisali na povezavi), zanimajo tudi za polaganje travne ruše.

polaganje travne ruše

Specialisti za polaganje travne ruše – že 25 let – Hortikultura Lešnik

Kdor spremlja nasvete za polaganje travne ruše, je na internetnih straneh, zagotovo že naletel na prikaze učinkovitega polaganja travne ruše in travnih tepihov, a tisti, ki boste spodaj prebrali naše nasvete za polaganje travne ruše, boste zraven učinkovitosti, pridobili predvsem še na ceni polaganja, saj smo se v naših nasvetih osredtočili ne samo na hitro polaganje travne ruše, ampak predvsem poceni polaganje travne ruše.

Da pridemo res do cenovno ugodnega polaganja travnega tepiha (travna ruša in travni tepih sta ena in ista reč), je treba najprej vedeti ali bomo travni tepih polagali sami ali s pomočjo strokovnjaka. Seveda je ceneje, če položimo travni tepih sami, a bo šlo več časa, obenem pa, če nismo vešči tega dela, lahko kakšno reč, naredimo tudi narobe.

Predpriprava oz. finiširanje zemlje pred polaganjem travne ruše ali pred sejanjem trave

 

Zato se spodaj osredotočimo na to, da travno rušo položi strokovnjak, obenem pa vseeno želimo, da polaganje travne ruše, ne bo drago.

Polaganje travne ruše (na hiter in poceni način)

Da pridemo do poceni strokovnjaka za polaganje ruše, izberemo takšnega, ki se nahaja v bližini našega doma (oz. lokacije kjer se bo travna ruša polagala). Razlog je v tem, da se polaganje travne ruše nikoli ne izvede v enem dnevu (ker je predhodno potrebna priprava zemlje oz. terena : rahljanje, čiščenje), pa tudi po položitvi bo strokovnjak še prišel nazaj, če ne drugo, da preveri svoj izdelek in, da da napotke za ustrezno namakanje novo položene travne ruše.

Večkratni obisk terena pomeni večje stroške za izvajalca, kar pa se končno pozna na ceni storitve polaganja.

Drugi dejavnik za ugodno ceno polaganja travne ruše je sama cena travne ruše. Cena se ponavadi določi na kvadratni meter položene trave, je pa pomembno upoštevati, da se cenik travne ruše od ponudnika do ponudnika, zelo razlikuje (zaradi vrste trave v tepihu).

Povprečna cena travne ruše si giblje od 4€ za kvadratni meter – če polagamo travo sami. Če nam jo položi strokovnjak, se cena travne ruše giblje od 10€ naprej (odvisno od lokacije in razdalje med krajem polaganja in krajem izvajalca) (1).

Postopek polaganja travne ruše je slikovito prikazan tudi na Bauhaus spletni strani, velja pa za tiste, ki se boste polaganja, lotili sami. Če potrebujete strokovnjaka, pa je najbolje, če se obrnete kar na zgornje povezave.

Oznake besed: polaganje travne ruše