Sejanje trave postopek

Spodaj je opisan postopek za sejanje trave.

Sejanje novega trave je velika naloga; zato je za večino primerov najbolje, da se projekta sejanja trave lotimo v poglavjih in po korakih. Ta postopek lahko začnete tako, da ponastavite najslabše ali najvidnejše travne površine in nato načrtujete, da se bodo naslednja leta spopadala s preostalimi območji.

Začetek sejanja trave z manjšimi deli namesto celotne trate ohranja delo obvladljivo in naredi kritičen korak k končnemu lepemu izgledu travnika, tudi za lastnike stanovanj, ki nimajo vgrajenih škropilnih, namakalnih sistemov.

Specifičen postopek za sejanje trave na vrtu, je opisan na povezavi.

sejanje trave postopek

Kljub temu, ali zasadite nov travnik po korakih ali vse naenkrat, boste morali narediti naslednje korake:

Sejanje trave postopek

1. korak: Odstranite staro travo

Prvi korak je, da odstranimo poljubno količino stare trave, ki jo je mogoče doseči z več metodami, vključno s solarizacijo, težkimi mulčami, z uporabo rezila za mokro rezanje trave in herbicidov. Upoštevajte, da so nekatere metode bolj učinkovite v nekaterih travnih in podnebnih razmerah kot druge. Preberite več o vsaki metodi, da ugotovite, katera bi bila najboljša rešitev za vaše dvorišče (1).

2. korak: Odpravi težave s kakovostjo trave

Pred dodajanjem sprememb v tla, odpravite vse obstoječe probleme razreda in kakovosti obstoječih tal. Čeprav ocenjevanje pogosto zahteva pomoč krajinskega izvajalca s težko opremo, lahko sami odpravite manjše probleme z opremo za zemeljska dela ali z vrtinčnim rakejem.

3. korak: Spremenite zemljo

To je vaša najboljša priložnost za dodajanje sprememb, kot so gnojila, organska snov ter apno ali žvepla. Uporabite test za tla, s katerim določite najboljše spremembe za vašo posebno zemljo. Najboljši način za testiranje vaših tal je, da pošljete vzorec v zato predvidene inštitute, ki se običajno nahajajo na državnih univerzah ali so povezani z njimi preko komercialnih podjetij (2).

Uporabite električno ročico za obdelavo sprememb, vključno z gnojili in organskimi snovmi, za tla.

4. korak: Pripravite gladko, a čvrsto površino

V tem koraku je potrebno obrezati površino za ponovno zasaditev, dokler ni gladka in odstranite morebitne kamne in vegetativne snovi, ki so med obrezovanjem prispeli na površino. Pustite, da se skozi čas, tla ustrezno osušijo, nato pa napolnite tla z višje točke kot je povprečje obstoječe površine za sejanje trave.

Da bi poskrbeli za ustrezno strukturo tal, pripravite tla tako, da zagotovite trdnejšo podlago. To storite tako, da napolnite kosilnico z približno tretjino z vodo, dokler vaši odtisi ne bodo globlji od ½ palca za optimalno sajenje. Če je seme posajeno v tleh, ki je preveč ohlapno, se seme večinoma premočno premika in lahko umre, preden doseže površino.

Dokončajte ta korak, tako da temeljito napolnite območje na globino 5 ali 6 centimetrov dva dni pred sajenjem.

5. korak: posejajte svojo novo trato

Končno je čas, da posadite svoj novi travnik! Obstajajo štiri metode za sajenje nove trate: s pomočjo vedra, semena, naključnega sejanja in s pomočjo čepov. Vsaka metoda zahteva različne tehnike priprave in namestitve (3).

6. korak: skrb za nov travnik

Zdaj ste že opravili veliko dela pri ustvarjanju novega trate, zato ne pozabite na najpomembnejši korak. Načrt za potrebe zalivanja, preden zasadite travnik. Nezadostna voda in prekomerno zalivanje sta vodilna vzroka za odpravo novih travnikov. Preprečite poškodbe novega travnika in minimizirajte igranje in stopalski promet na novih in nadstandardnih tratah vsaj tri tedne.

Ne gnojiti novih travnikov najmanj šest tednov. Po šestih tednih uporabite lahno oploditev travnika z dušikom, nato gnojite v skladu s priporočili, ki veljajo za uveljavljene trate.

Oznake besed: sejanje trave postopek