Pisalna miza za dnevno sobo (za dodaten delovni prostor v dnevnem prostoru)

Ali ste morda v Google vtipkali “pisalna miza za dnevno sobo”? 🙂

Vsi, ki jih zanima miza za dnevno sobo, v prvi vrsti pomislijo na klubske mizice, ki jih postavimo v osrednji del dnevne sobe. Ali pa na manjše barske oz. kavne mizice, ki jih namenimo postavitvi ob sedežno garnituro in nam služijo za odlaganje večernih prigrizkov, dnevnega časopisja, telefonov in podobnega.

A, potreba po mizi v dnevni sobi, je lahko tudi drugačna.

Katere so 3 najbolj uporabljane vrste miz za dnevno sobo?

Nemalokrat je prostor dnevne sobe zasnovan tako, da v njej želimo del sobe, spremeniti v prostor za popoldansko delo, za delo za računalnikom, knjižni kotiček ali pač prostor, kjer lahko v miru, v krogu svojih najbližjih (ko so le ti v dnevni sobi), opravimo manjša gospodinjska opravila in uredimo npr. dokumentacijo ali račune.

V teh primerih, nas za dnevno sobo, ne zanima klasična (osnovna ali obstranska miza ali mizica), ampak pisalna miza, ki bi tako estetsko in stilsko (se pravi oblikovno), kot tudi cenovno ugodno, sodila v naš dnevni prostor.

pisalna miza za dnevno sobo

Celotno ponudbo najrazličnejšega pohištva, tudi za dnevne sobe, pogosto lahko najdete v spletnih trgovinah, ki ponujajo poceni pisarniško pohištvo (regale, poličnike, predalnike, najrazličnejše mize, ipd…). Ena izmed takšnih rešitev je tudi zgornja povezava, ki vodi do spletne strani Pohištvo123 – kjer boste na povezavi ravno v razdelku o pisarniškem pohištvu, našli tudi predvsem poceni pohištvo za dnevne sobe.

Pisalne mize, ki bi bile primerne za dnevne sobe, so v ponudbi pisalnih miz, ki jih sicer najdemo na spletu ali v pohištvenih trgovinah, redke, saj tovrstna specifika nekako ne sodi v dnevni prostor, obenem pa pisalno mizo največkrat povezujemo s potrebo po njeni umestitvi v pisarne, v domačem okolju pa s potrebo kvečjemu po umestitivi v otroško sobo.

Vseeno pa spodaj poglejmo napotkov, ki vam bodo pomagali pri izbiri ustrezne pisalne mize (v kolikor ste pač eden tistih, ki si želite urediti dodaten delovni kotiček, v dnevni sobi).

Kakšna naj bo pisalna miza za dnevno sobo?

Pisalna miza, ki jo imate namen postaviti v dnevno sobo, naj ne bo prevelika. Pogosto zadošča, da je pisalna miza široka vsega en meter in klasično, globoka cca. 60 cm. Nanjo pa najvekrat želimo namestiti dovolj velik računalniški monitor in kvečjemu tipkovnico.

Samo računalniško enoto in tiskalnik pa lahko mirno postavimo pod samo mizo.

Zelo praktično je, če med pisalnimi mizami, ki bi naj bile primerne za dnevne sobe, izbiramo takšne, ki imajo v spodnjem delu en ali morda dva, zaprta regala, saj se prej ali slej na pisalni površini nabere toliko dokumentacije, ki je v dnevnem prostoru ne bomo želeli imeti na očeh vseg naših gostov, ki jih povabimo v dnevni prostor.

Tudi za dnevno časopisje si lahko ob pisalni mizi omislimo dodaten odlagalni element (poličnik, ipd…), ki naj služi temu, da bodo revije in časopisi kronološko lepo odloženi. S tem bomo zanesljivo podaljšali njihovo uporabo. Reklam, ki pa jih dnevno dobivamo v svoj poštni nabiralnik, pa se kljub temu, raje na hitro izognimo.

Dodatne, praktične napotke za opremljanje dnevne sobe ter primere opremljanj modernih dnevnih sob v različnih stilih in v ustreznih barvah, boste našlu tudi na spletni strani Mizarstvo.si dnevne sobe.

Primerne pisalne mize za dnevne sobe, sploh pa takšne, ki so cenovno bolj ugodne, boste definitivno našli na Googlu, če boste vanj vtipkali “pisalne mize akcija” ali pa ” pisalna miza na kolesih” (to je takšna, ki jo po potrebi lahko po dnevni sobi prestavljate), lahko pa poceni pisalne mize poskušate najti tudi preko izrazov kot so:

  • najcenejše pisalne mize
  • pisalne mize poceni
  • pisalna miza za dnevno sobo s predali

in podobno….

Oznake besedila: pisalna miza za dnevno sobo