Nasveti za nakup Smart TV v letu 2019 – manjši modeli prinašajo nekatere prednosti

Nasveti za nakup Smart TV za leto 2018

Večje ni tudi vedno najboljše. To pa vsekakor ni slučajnost, tudi, ko gre za majhne pametne televizorje. Pravzaprav, v tem času, manjši modeli dejansko prinašajo veliko ugodnosti, kot večji televizijski aparati. Če ne drugega, vsaj z zmogljivostjo in varčevanjem prostora. To sta lastnosti na vrhu seznama razlogov za razmislek, ko se odločite za nakup Smart TV, nakup manjšega televizorja in ne večjega.

In zdaj, ko se trg pametnih televizorjev draži, aparati pa so vedno večji, se zdi logično, da se odločite za majhno televizijo. Takšna televizija v vašem domu ne bo porabila veliko prostora. Prav tako pa izbira takšne televizije, omogoča vrsto funkcij, odpravlja potrebo po dodatnih kablih in žicah.

Kratka navodila za nakup Smart TV

Kot pri vsakem televizorju, obstaja nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri prave pametne televizije za vaš dom ali pisarno:

  • nakup Smart TV

    Preden se odločite za nakup Smart TV, preverite, ali podpira tudi Netflix in podobne aplikacije.

    Velikost – upoštevati morate velikost območja, na katerem bo vaš televizor in velikost izbranega televizorja. Celo majhne pametne televizije se razlikujejo po velikosti in obliki. Zato morate to upoštevati, ko gre za nakupovanje vaše nove naprave.

  • Položaj – danes ima tudi večina majhnih televizorjev snemljivo stojalo. S tem vam je omogočeno, da izbirate med montažo na steno ali da naprava stoji na nečem. Vsi modeli nimajo te možnosti. Zato je pred nakupom vredno razmisliti, kamor želite televizor namestiti, še preden kupite televizijo. Če želite, da stoji samostojno, lahko izberete tudi takšno, ki nima snemljivega stojala.
  • Ločljivost – več “pikslov”, ostrejši zaslon. Tako enostavno je to. Medtem, ko se majhni televizorji lahko pohvalilo z enako visoko ločljivostjo, kot precej večje televizije, je še vedno pomembno upoštevati, da se bodo resolucije razlikovale od modela do modela. Če se odločite za nakup majhne televizije, potem morda ne bo vredno vlagati v ločljivost 4K. To pa zato, ker na tako majhnem zaslonu, to ne bo tako zelo opazno.
  • Funkcije – Večina pametnih televizorjev je danes opremljenih z aplikacijami, ki omogočajo pretočno predvajanje z Netflix*-a in Amazon Prime*-a. Zato je treba natančno preveriti, katere aplikacije boste lahko uporabljali, preden se odločite za nakup novega televizorja. In če obstaja določena aplikacija, ki jo želite uporabiti za pretakajte, ni dovolj samo to, da bo na voljo. Preveriti je potrebno, ali na izbranem televizorju deluje, saj se delovanje aplikacij razlikuje od modela do modela.
  • Vaš proračun – Majhne televizije so praviloma cenejše od večjih. To je preprosto dejstvo. Vendar pa se cene manjših modelov, lahko med seboj precej drastično razlikujejo.
  • seveda boste ob nakupu smart tv-ja potrebovali tudi kakovostno iptv box napravo

Ne odlašajte z zamenjavo starejšega televizorja z novejšim, saj imajo takšni televizorji običajno tudi precej dolgo življenjsko dobo.