Kaj je Plagron zemlja v vrečah in katero zemljo uporabiti za sadike

V današnji blog objavi vam bomo predstavili kaj je Plagron zemlja v vrečah www.grinsot.si, saj mnoge zanima, kje in katero zemljo kupiti za sajenje. Zemlje za sajenje rastlin se zelo razlikujejo in kar je zelo pomembno imajo različen pH. pH določa kislost ali bazičnost zemlje, saj vse rastline ne uspevajo v enakem pH-ju. Poleg tega, pa nekatere zemlje v vrečah imajo dodan še perlit, kateri zagotavlja večjo zračnost in dobro drenažo zemlje.

Kaj je Plagron zemlja v vrečah – razdelitev zemlje po namenu in sestavi

Plagron zemlja v vrečah

Plagron je proizvajalec gnojil ter zemlje v vrečah ali substratov. Dolgoletne izkušnje na tem področju ga uvrščajo v sam vrh proizvajalcev substratov in tudi gnojil. Imajo kar obsežno paleto substratov od pognojenjih pa do nepognojenih. Plagron zemlja v vrečah se deli na naslednje izdelke:

Batmix – Skrbno zmešana mešanica katera vsebuje iztrebke netopirjev ter iztrebke glist. Vsebuje hranila za 6 tednov rasti

Allmix – Mešanica perlita, skrbno izbranih šot ter iztrebkov glist. Izjemno pognojena mešanica za bujno rast rastlin

Promix – Nepognojena mešanica šot, vlaken in worm castings (iztrebki glist) za kontrolirano gnojenje.

Royalmix – Je substrat brez zemlje, sestavljen iz šot, perlita in iztrebkov glist. Je zelo pognojen in hranila zadostujejo za 6 tednov gojenja.

Growmix – Je podobno kot Royalmix, sestavljen iz perlita, worm castings in izbranih šot ter vlaknin. Ni preveč pognojen in vsebuje hranila za 3 tedne rasti.

Lightmix – Je nepognojena Plagron zemlja v vrečah, katera nima dodanih gnojil. Namenjena je dognojevanju, saj tako imamo večji nadzor nad hranjenjem rastlin.

Kokosovi substrati

Cocos Brix – Je sestavljen iz kokosovih vlaken in je popolnoma naraven. Ne vsebuje nikakršnih gnojil in ga je potrebno ob vsakem zalivanju dognojevat.

Cocos Premium – Je osnovni substrat, kateri ne vsebuje dodanih gnojil. Zato ga je potrebno dognojevati ob zalivanju. Ima zelo stabilen pH.

Cocos Slab – Je namenjen hidroponskemu gojenju rastlin. Ima izjemno stabilen pH ter ne vsebuje dodanih gnojil.

Vsi kokosovi substrati se dognojujejo z gnojilom Plagron Cocos A&B

Katero Plagron zemljo uporabiti za sadike

Za vzgojo sadik, lahko uporabimo veš različnih substratov. Plagron zemlja v vrečah je lahko pognojena ali ne pognojena. Če želimo uporabiti pognojeno zemljo, je najbolje uporabiti Batmix, Royalmix ali Allmix.

V primeru, da potrebujemo ne pognojeno zemljo v vrečah, potem uporabimo Lightmix, Promix ali Growmix. (1)