Kaj je NPK gnojilo Biobizz Bio Grow in kako ga uporabljamo

Ker opažamo, da naši bralci ne poznajo najbolje razna gnojila, smo se odločili, da napišemo objavo za ekološko NPK gnojilo Biobizz Bio Grow. NPK gnojila si gnojila ki nudijo osnovna makrohranila. Ta makrohranila so dušik, fosfor in kalij in iz njihovih imen v periodnem sistemu dobimo kratico NPK. Dušik je pomemben za rast in razvoj rastline saj iz njega tvorijo aminokisline potrebne za rast. Fosfor je odgovoren za nastajanje novih poganjkov, ne glede na to ali je rastlina v fazi rasti ali fazi cvetenja. Kalij je makrohranilo, katero je nujno potrebno v rasti in cvetenju. Rastlinam daje trdnost, sodeluje pa v mnogih presnovnih procesih rastline.

Kaj je NPK gnojilo Biobizz Bio Grow

Biobizz Bio Grow predstavlja osnovno ekološko NPK gnojilo, namenjeno rastlinam v fazi rasti. Se pa pri Biobizz gnojilih zadeve nekako razlikujejo od drugih proizvajalcev, saj to gnojilo uporabljamo tudi v fazi cvetenja. V fazi rasti NPK gnojilo Biobizz Bio Grow nudi rastlinam dušik fosfor in kalij v primernem razmerju za fazo rasti. Ko preidejo rastline v fazo cvetenja, pa moramo NPK razmerje makrohranil, spremeniti. Spremenimo ga na ta način, da temu gnojilu začnemo dodajat še drugo ekološko gnojilo Biobizz Bio Bloom. To gnojilo spremeni NPK razmerje in skupaj delujeta kot gnojilo za cvetenje.

NPK gnojilo Biobizz

Samo NPK gnojilo Biobizz Bio Grow ima razmerje makrohranil dušika, fosforja in kalija 8:2:6. Iz razmerij je takoj jasno, da to gnojilo vsebuje mnogo več dušika in kalija, glede na fosfor. To je značilno za NPK gnojilo za fazo rasti rastlin. Ko pa mu dodamo še gnojilo za cvetenje Biobizz Bio Bloom katero ima NPK razmerje 2-7-4, se razmerje spremeni. Ker vsebuje mnogo manj dušika in več fosforja in manj kalija, lahko izračunamo da postane novo NPK razmerje skupne raztopine 10:9:10.

Kako uporabljamo NPK gnojilo Biobizz

Za standardno uporabo in doziranje je najbolje uporabiti Biobizz tabela gojenja, saj v njej najdete točne podatke, kdaj in kako gnojiti. Je pa potrebno povedati, da se NPK gnojilo Biobizz Bio Grow začne uporabljati po 2 tednu življenja rastlin, vendar v zmanjšani dozi 2 ml na liter vode. Še šele v četrtem tednu življenja rastlin zvišamo dozo na 4 ml na liter vode. Takrat pa začnemo dodajat tudi Biobizz Bio Bloom, gnojilo za cvetenje.

viri: Biobizz