Kaj je Biobizz schedule tabela gojenja in kako jo uporabljamo

Pri uporabi gnojil za konopljo se mnogokrat sprašujemo, kako jih uporabljati, zato pa obstaja Biobizz schedule tabela gojenja. Če uporabljamo le eno gnojilo, potem običajno ni težav. Ko pa je potrebno med sabo mešati različna gnojila Biobizz, takrat nastanejo običajno težave. Še posebno če je potrebno ob različnih dnevih, narediti drugačne mešanice gnojil. Prav zato potrebujemo tabelo gojenja Biobizz schedule.

Biobizz schedule

Kaj je Biobizz schedule tabela gojenja

Vsi resnejši proizvajalci gnojil in dodatkov nudijo svojim uporabnikom vsa navodila za gojenje in gnojenje rastlin. Pri Biobizu so se specializirali predvsem za gojenje konoplje. Zato je Biobizz tabela gojenja razdeljena na način za gojenje konoplje. Hkrati pa je v tabeli določen način za gojenje v pognojeni in ne pognojeni zemlji. Na njej najdemo tudi različne druge nasvete za uspešno gojenje konoplje.

Kako uporabljamo Biobizz schedule

Biobizz schedule je razdeljena na 12 tednov, saj je toliko tednov potrebno da vzgojimo konopljo indoor. V nadaljevanju bomo našteli faze rasti konoplje glede na teh 12 tednov.

 1. teden – dodajamo Root Juice za ukoreninjenje (bonus dodatki Acti Vera in Bio Heaven ta dva dodatka uporabljamo vseh 12 tednov) po Biobizz schedule
 2. teden – zamenjamo Root Juice za Fish Mix ali Bio Grow
 3. teden – poleg Fish Mix dodajamo tudi Bio Bloom in Top Max – ta kombinacija bo ostala vse do 10. tedna
 4. teden – Fish Mix, Bio Bloom in Top Max, le da povečujemo doze
 5. teden – enako kot zgoraj, le da Bio Bloom povečamo za 1 ml
 6. teden – enako kot zgoraj, le da Bio Bloom povečamo še za 1 ml
 7. teden – enako kot v 6. tednu
 8. teden – enako kot zgoraj, le da povečamo Bio Bloom na 4 ml ter Top Max na 4 ml
 9. teden – enako kot v 8. tednu
 10. teden – enako kot v 9. tednu kot po Biobizz schedule
 11. teden izpiranje – flush – dodajamo le vodo
 12. teden izpiranje – flush – dodajamo le vodo

Slika na levi predstavlja Biobizz schedule tabelo gojenja, katero je potrebno dobro preučiti. Predvsem je nevarno, da konopljo preveč gnojite. Prav zato imajo pri Biobizzu dva substrata za gojenje in sicer All mix in Light mix. Prvi je dobro pognojen substrat drugi pa je malo pognojen in je namenjen bolj resnim pridelovalcem, saj v njemu lažje kontroliramo doziranje gnojil.

Vir – Biobizz