Adrenalinski team building

Adrenalinske team building aktivnost so po svoji naravi transformacijske. Ljudem dajo občutek, da lahko presežejo sami sebe, se ob podpori kolegov opogumijo in dosežejo višje stopnje zadovoljstva s seboj. Ljudje po adrenalinski izkušnji vidijo sebe v drugačni luči, v luči zmagovalca. S tem pa se spremeni tudi dojemanje ekipe ali kolektiva, kot organizma, ki je presegel strahove, se opogumljal in si pomagal. S tem, ko posameznik doživi sebe v drugačni luči, je pripravljen na ta način doživeti tudi druge in/ali ekipo. Team building za podjetja je motivacija za vsakega zaposlenega.

Kolektivne koristi adrenalinski team building aktivnosti so bolj očitne, če greste skozi nekaj skupaj, vzpostavite povezave drug z drugim. Ekstremne naloge, ki jih je mogoče opraviti samo kot skupina, so najboljši primer. Drug drugega potrebujete za zmago, zato morate sodelovati in se bodriti.

Poleg vsega že omenjenega, so adrenalinski team buildingi neizmerno zabavni. Pa najsi bo to ob navijanju za sodelavce in kolege ali pa ob samem doživljanju. Zabava in dogodivščine je nekaj kar nikoli ne gre iz mode!

Za vas smo pripravili nekaj idej, ki vam bodo pričarale pravi adrenalinski team building, vas transformirale in povezale.

Adrenalinski team building
Adrenalinski team building

Adrenalinske team building aktivnost v Sloveniji

Slovenija ponuja obilo adrenalinskih destinacij in doživetij. Adrenalinski team building je priložnost za vaše podjetje, da se bolje spoznate preko adrenalina.

Vsekakor najbolj znana in slikovita adrenalinska destinacija je soška dolina, ki ponuja ogromno treking in sprehajalnih poti, možnosti gorskega kolesarjenja in zipline. Smaragdna reka pa vabi na adrenalinska doživetja, kot so rafting, canyonning, kajaking in hydroospeed.

ZIPLINE POSOČJE

Zipline pa najdemo tudi v dolini Save dolinke in sicer gre za največji zipline izziv v Sloveniji. Sestavljen je iz večih odsekov, kar skupaj nanese kar 4 km dolgo zipline dogodivščino. Zagotovo nekaj za ljubitelje narave, adrenalina in zabave!

RANČ MARCINA BOHINJ

Svojevrstno doživetje pa je tudi terensko jahanje. Ranč Mrcina v Bohinju ponuja več različnih tur terenskega jahanja, od enourne pa do celodnevne. Njihova posebnost so islandski konji, ki so znani po prijaznem značaju, živahnem temperamentu, predvsem pa po petih hodih (korak, kas, tölt, galop in pas).

PODZEMLJE PECE

Za vse, ki bi se radi podali na nenavadno dogodivščino predlagamo izlet s kanuji v podzemlje Pece. Pot vodi po sledeh opuščenega rudnika, ki so ga leta 1994 zaprli, nakar ga je zaradi neuporabe zalila voda. To je ustvarilo čudovit podvodni labirint, ki sedaj vabi na adrenalinsko izkušnjo, ki vam bo še dolgo ostala v spominu.

ADRENALINSKI PARKI SLOVENIJA

Adrenalinski team building boste zagotovo doživeli tudi v enem izmed parkov. V osnovi delimo parke na adrenalinske in pustolovske, adrenalinski so bolj zahtevni in imajo več težavnosti, pustolovski so pa na voljo tudi za otroke, v njem boste našli številne pustolovščine, kot je leteče kolo, gobe na katerih sedite,….  .Imamo pa tudi adrenalinske parke, to so piknik prostori, ki so specializirani samo za podjetja, edin izmed takšnih prostorov je piknik prostor Območje 70.

Adrenalinski park
Adrenalinski parki Slovenije

Prostor za poslovne dogodke OBMOČJE 70

Območje 70 se nahaja v nekdanji smodnišnici v Kamniku. Prostor se nahaja za betonsko ograjo, kjer so izdelovali črni smodnik. Danes je prostor specializiran za poslovne dogodke, piknike in team buildinge. V okviru prostor za nahajajo adrenalinske aktivnosti kot je zipline, človeška frača, skakanje iz visoke višine, spuščanje z zorbom iz hriba in številni bunkerji ki naredijo res pristno.  Prostor ni odprt za posameznike, toda ga je možno obiskati ob rezervacijo.

Pustolovski park GEOSS

Pustolovski park Geoss v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije. Poleg adrenalinske izkušnje si lahko privoščite tudi gozdno, bolj umirjeno izkušnjo in sicer s piknikom v krošnji ali gozdno čutnim razvajanjem.

PUSTOLOVSKI PARK STARI VRH

Pustolovski park Stari Vrh poleg adrenalinskega doživetja ponuja tudi prostor za piknike. Tako lahko aktivnosti sledi čas za druženje in sproščeno zabavo v objemu gozda.

PUSTOLOVSKI PARK POSTOJNA 

Pustolovski park Postojna se nahaja v neposredni bližini Postojnske jame. Tako lahko vaš team building nadgradite z obiskom jame ali gradu.

PUSTOLOVSKI PARK BUKOVNIŠKO JEZERO

Tudi v Prekmurju boste našli svoj košček adrenalinskega doživetja. Natančneje v pustolovskem parku Bukovniško jezero. Nedaleč stran od Murske Sobote in Lendave, nekje vmes se nahaja park, ki s svojo okolico ponuja obilico dodatnih aktivnosti. Kolesarjenje, treking in pokušino raznovrstnih lokalnih dobrot.

TEAM BUILDING ADRENALINSKE AKTIVNOSTI AVSTRIJA 

AREA 47

Area 47 je eden najbolj znanih avstrijskih adrenalinskih parkov, lociran 50 km iz Innsbrucka. Ponujajo mnogo različnih aktivnosti: rafting, canyoning, plezanja v različnih oblikah, gorsko kolesarjenje, vejkanje in mnoge zabavne aktivnosti kot so vodna rampa, mega gugalnica in skok na blazino. Vsak lahko najde nekaj zase, kajti možnosti je res veliko. Ponujajo pakete tako za skupine, kot tudi za posameznike in pare. Poglejmo si 3 najbolj zabavne.

Vodna rampa

Skakanje v vodo še nikoli ni bilo tako zabavno! Slovenci smo skakalni narod, tokrat na 20 metrski drči naravnost v vodo.

Mega gugalnica

Adrenalinsko guganje. Za začetek ogrevalni sprehod, potem pa 12 metrov prostega pada, ki doseže hitrost do 100 km/h. Ob podpori kolegov je vse lažje, če pa so tudi sami udeleženi pa še toliko bolj!

Skok na blazino – blobanje

Blob« je velikanska zračna blazina na vodi. Blobber se usede na en konec blazine, medtem ko skakalec skoči na drugo stran, ob tem blobberja odnese več metrov visoko do pristanka v vodi. Zabava zagotovljena, tako za udeležence, kot tudi gledalce!

TEAM BUILDING ADRENALINSKE AKTIVNOSTI HRVAŠKA 

Hrvaška ponuja številne aktivnosti, od Zagorja, preko magičnega Velebita, do številnih otokov in plaž.  Vsi, ki bi potrebovali pomoč, pri organizaciji poslovnega dogodka in adrenalinskih aktivnosti na Hrvaškem priporočamo, da se obrnete na eno od številnih team building agenciji, ki vas bo znala usmeriti in vam pomagala pri organizacija team building -a na Hrvaškem.

www.teambuilding-croatia.hr 

ZIPLINE BEAWARE

Naša južna soseda ponuja kar nekaj zanimivih adrenalinskih destinacij. Ena izmed bolj impresivnih je zagotovo najdaljši zipline v Evropi, s kar 1700 metri. Zipline Beaware of the Bear je v neposredni bližini Plitvičkih jezer, kar je zagotovo prednost, če se po adrenalinski aktivnosti želite sproščati v naravi.

ASTERIA ADVENTURES 

Hrvaška je lepa in slikovita, ponuja ogromno skritih in divjih kotičkov. To lahko doživite z Asteria Adventures, ki med drugim ponuja tudi safari s štirikolesniki. Pravo doživetje za celotno ekipo!

ISTRA KAYAK

Podajte se na morsko avanturo, s kajakom! Ob obali ali v podzemni svet. Odkrivajte Istro na drugačen in razburljiv način, ob polni luni ali ob sončnem zahodu.

RAFTING

Slovenci smo izredno ponosni na naše reke, ampak tudi hrvaška ima par izredni čudovitih rek, ki ponujajo odličen rafting. V neposredni bližini meje je reka Mrežnica, ki je od slovenske meje oddaljena samo 10 kilometrov, potem so pa tu še reke Una na meji z Bosno in Hercegovino in reka Cetinja v Dalmaciji.

Rafting Slovenija in Hrvaška

TEAM BUILDING ADRENALINSKE AKTIVNOSTI – KAKO JIH REZERVIRATI ?

Slovenija, Hrvaška in Avstrija ponujajo številne team building aktivnosti. Ne ustrašite se, upamo, da smo vam s tem člankom predstavili nekaj idej, možnosti, ki vam jih ponuja naša okolica. Enostavno poiščete ponudnike, zberite pogum in gas.

Našli smo še nekaj dodatnih člankov, ki so lahko zanimivi za vas:

Kam na sindikalni izlet s sodelavci : http://ii4.si/kam-na-sindikalni-izlet-s-sodelavci/ 
Piknik prostor za podjetja : https://piknik-prostor.si/  
Zimske ideje za izlet: http://www.lip-radomlje.si/ideje-za-zimski-izleti/