Kam na sindikalni izlet s sodelavci ?

Zdrava kultura na delovnem mestu je ključna za dobre delovne odnose vpliva na uspeh zaposlenih in rezultate podjetja. Zaposleni so zadovoljni in motivirani za delo, ko se njihove potrebe in vrednote skladajo z vrednotami organizacije. V obdobju po pandemiji je prišlo do vzpona hibridnega dela in dela na daljavo. Zato je druženje zaposlenih (sindikalni izlet) bolj pomembno kot kadar koli prej.

Raziskave so pokazale, da z uvajanjem različnih prednosti za zaposlene podjetja povečajo privlačnost delovnega mesta in s tem povečajo motivacijo, zavzetost, zadovoljstvo, na drugi strani pa znižajo fluktuacijo ključnih kadrov. Ena od prednosti, ki se je zaveda čedalje več organizacij, je tudi izvedba krajšega ali daljšega sindikalnega izleta za zaposlene. Sodelavci se spoznajo še v drugih okoliščinah in na ta način povežejo, krepijo sodelovanje preko team building programa in timsko delo ter se lažje soočajo s konflikti. Torej, kam na sindikalni izlet s sodelavci?

sindikalni izlet
sindikalni izlet

Kamniško Savinjske Alpe so odlična destinacija za vaš naslednji sindikalni izlet.

Predstavljamo vam tri idilične lokacije v Kamniško Savinjski Alpah:

ENODNEVNI IZLET VELIKA PLANINA

Velika planina je 6 kvadratnih kilometrov velika visokogorska planota v Kamniško-Savinjskih Alpah, blizu Kamnika. Velika planina je najvišja pašna planina v Sloveniji. Poznana je po enem največjih pastirskih naselij v Evropi, kjer je še vedno živa tradicionalna alpska pastirska kultura. Slovi po osupljivi naravni lepoti. Pokrajino zaznamujejo prostrani pašniki in številni kraški pojavi, kot so vrtače in kotanje. Velika planina izletnikom ponuja številne daljše in krajše sprehode, ogled naravnih in etnoloških zanimivosti in lokalno kulinariko. Pozimi se lahko zabavate ob nočnem sankanju. Izlet lahko popestrimo s team buildingom Pastirsko doživetje, kjer boste spoznali tipične naloge pastirjev in se podali na potep po planini. Za zaključek vašega izleta vas bomo popeljali na degustacijo piva v eno izmed kamniških mikropivovarn.

ENODNEVNI IZLET LOGARSKA DOLINA

Logarska dolina je ena najlepših ledeniških dolin v Sloveniji, ki se zajeda v Kamniško – Savinjske Alpe.  Je pravi raj za ljubitelje pohodništva in neokrnjene narave. Dolina je bila zaradi številnih naravnih in kulturnih znamenitosti leta 1987 razglašena za krajinski park. Med najbolj poznane naravne znamenitosti sodita slapova Rinka in Palenk in stoletna Logarjeva lipa, ki krasi kar nekaj naslovnic različnih turističnih brošur. V Logarski dolini lahko preživite pol, cel ali več dni. Obisk Logarske doline priporočamo vsem tistim, ki svoj izlet radi popestrite z aktivnim preživljanjem prostega časa. Poleti vam priporočamo kolesarjenje, pohodništvo in plezanje, pozimi pa tek na smučeh, turno smučanje ali ledno plezanje. Za vse, ki pa bi si želeli sprostitve, pa so vam na voljo sprehodi, fotolov, razvajanje v hotelu Plesnik in seveda odlična kulinarika. V izlet s sodelavci lahko vključimo tudi različna predavanja, delavnice ali team buildinge, ki jih lahko izvedemo v dvorani ali na prostem. Zagotavljamo vam, da izleta v Logarsko dolino še dolgo ne boste pozabili.

SINDIKALNI IZLET NA JEZERSKO

Gorniška vas Jezersko, leži v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp. Navdihnila vas bo neokrnjena narava, odžejali se boste lahko z magnezijem polno mineralno vodo, obiskali boste ledenik, kamnolom lehnjaka in koralni greben Virnikovega Grintovca ali pa posedeli ob Planšarskem jezeru, spominu na nekdanjo ledeniško jezero. Na Jezerskem si lahko ogledate tudi etnografski muzej, ki ima svoj dom v Jenkovi kasarni. Izlet s sodelavci lahko zaključite v Šenkovi domačiji, ki je s svojo gručasto postavitvijo osmih, z leseno kritino kritih stavb, neponovljiv biser alpske arhitekture. Ponudili vam bodo pristno domačo hrano. Za popestritev in nepozabno zabavo vam pripravimo tudi Jezerski EpicHunt®, kjer se boste preizkusili v številnih vaških izzivih, v katerih boste v vlogi pastirjev iskali Jezersko-Solčavske ovce, gasili gorečo vas, analizirali Jezersko Slatino, švercali kavo iz sosednje avstrijske Železne Kaplje in podobne zanimive naloge.

PIKNIK PROSTOR OBMOČJE 70

Območje 70 je prostor za poslovne dogodke v nekdanji smodnišnici v Kamniki. Na območju se je izdeloval smodnik vse od leta 1982 do 2009, sedaj je prostor specializiran za organizacijo team buildingov in aktivnosti za podjetja. Na voljo imajo več kot 20 aktivnosti, kot je zipline, adrenalinski park, odbojko na mivki, fračo, zorbe, na voljo imajo bar za zabave ter prostor za organizacijo kongresov, seminarjev. Sam prostor je odlična izbira, saj lahko dopoldne obiščete Veliko planino, popoldne pa piknik prostor Območje 70, kjer imate kosilo in se preizkusite v eni od številnih aktivnosti ali team bulding programov.

SINDIKALNI IZLET VAM LAHKO ORGANIZIRA TURISTIČNA AGENCIJA

Priporočamo vam, da organizacijo prepustite strokovnjakom, saj se boste le tako lahko popolnoma sprostili in družili s svojimi sodelavci. Pri organizaciji vašega izleta vam lahko pomaga turistična agencija Greentovci, ki je specializirana za izvedbo eno in več dnevnih izletov, team buildingov in kongresov na območju Kamniško – Savinjskih Alp.