3 top nasveti kako do ugodnega pisarniškega pohištva

Če smo že v članku o modernem pisarniškem pohištvu govorili o tem kako je mogoče posamezno pohištvo opremiti z različnimi dodatki, za svoje pisarne, delimo v tem prispevku še nekaj nasvetov za tiste, ki iščejo predvsem ugodno pisarniško pohištvo za svoje poslovne prostore.

Kdaj izbrati ugodno pisarniško pohištvo
(in kljub temu imeti lepo pisarno)?

ugodno pisarniško pohištvoUgodno pisarniško pohištvo v prvi vrsti najbolj zanima vse, ki jih cenovno ugodno rešitev za opremo njihovega poslovnega prostora, zaradi najrazličnejših razlogov.

Po eni strani je mogoče, da si ugodno pisarniško pohištvo zaželimo za prostor v katerega ne sprejemamo svojih strank in kupcev, po drugi strani pa največkrat po ugodnih pisarniških rešitvah, povprašujejo tisti, ki iščejo prehodno pohištvo za pisarne, ali kvečjemu dodatke k že obstoječemu pohištvu v pisarnah (npr. regali, dodatne police, pisalne mize, steklene vitrine, ipd…)

Če želite, da bo vaša pisarna kljub ceneje nakupljenemu pisarniškemu pohištvu, zgledala lepo, izberite za dekor in dodatke v pisarnah, srebrne, zlate in črne barve. Ta kombinacija daje poslovnim prostorom vtis prestiža in luksuznosti, če pa bo vaš pisarniški stol, še zraven tega iz kovine, pa boste samo še poudarili poslovno prestižni prostor za vaše goste.

Kako poskrbeti, da funkcionalno pohištvo za pisarne, ni predrago?

Funkcionalno pisarniško pohištvo je tisto, ki zadovoljuje vse namene za katere je nabavljeno. Zraven delovnih zahtev pa sem sodi tudi občutek za estetiko in lepoto:

  • umetno usnje namesto pravega,
  • aluminij namesto inoxa,
  • prozorno, kaljeno steklo namesto barvnega,
  • iveral v vzorcu pravega lesa namesto masive, so samo nekatere ideje s katerimi bo vaša pisarna vseeno zgledala prestižno in lepo, a hkrati tudi cenovno ugodno.

Kar se tiče funkcionalnosti ugodnega pisarniškega pohištva ima največ ljudi pomisleke s tem, češ, da gre za pohištvo, ki je sicer res poceni, a, da ne bo to praktično, da ne sodi v nek poslovni prostor oz., da se bo hitro izrabilo.

A dejstvo je, da je izraba (dragega ali poceni pohištva) v prvi vrsti odvisna od uporabe in ravnanja s samim pohištvom. Zato vseeno poceni pisarniško pohištvo najde prostor v marsikateri pisarni.

Hkrati je ugodno pisarniško pohištvo, ki je po večini izdelano iz iverala (v različnih barvah) in z možnostjo poljubnega sestavljanja trpežno in največkrat primerno tudi za prostore, v katerih se neko pohištvo že nahaja… saj z njim lahko lepo kombiniramo manjkajoče pohištvene elemente.

Cenovno ugodna rešitev je praviloma tudi izdelava pisarniškega pohištva iz stekla. Kot takšno je lahko v celoti ali pa le delno izdelano iz stekla (npr. samo steklena drsna vrata). Steklo se lahko, namesto lesa, uporabi tudi, kot  zaščitna stenska obloga iz stekla na izpostavljenih stenah ali pa za izdelavo steklenih predelnih sten med prostori ali delovnimi enotami (med pisalnimi mizami).

Zelo popularno je npr. italijansko pisarniško pohištvo, med elementi pa predvsem pisarniško pohištvo omare, mize, stoli in vitrine.

Kvalitetno pisarniško pohištvo ni nujno drago, tako, da če boste malo raziskovali po trgu, boste hitro ugotovili, da cene za pisarniško pohištvo zelo nihajo. Glede na vrsto materiala iz katerega je izdelano in pa tudi glede na lokacijo kjer je ugodno pisarniško pohištvo tudi mogoče dobiti (Kranj, Murska Sobota, Kamnik,…)

Ključne besede: ugodno pisarniško pohištvo