ZAKAJ JE POMEMBNO VZDRŽEVANJE SPLETNIH STRANI

Spletna stran zagotovo predstavlja velik del pri prepoznavnosti podjetja in osebne znamke. Prepogosto pa tako podjetja kot tudi stranke pozabijo, da je ključnega pomena vzdrževanje spletnih strani. Kot pri vseh drugih stvareh, lahko tudi pri spletnih straneh pride do kakšnih nevšečnosti in težav, če le-teh ne vzdržujete redno in ustrezno. Te težave ali nevšečnosti so lahko manjše in na koncu na srečo ne prinašajo veliko škode, velikokrat pa naletimo ravno na tiste bolj škodljive. Najpogostejšo težavo pa vam bomo pod spodnjih poglavjem opisali bolj podrobno.

posodabljanje spletnih strani

posodabljanje spletnih strani

UPADANJE HITROSTI

Verjamemo, da se je s to težavo srečala večina podjetij ali posameznikov, ki gradijo na osebni znamki. Ampak, zakaj? Pogosto se vsi izgibajo posodobitvam, ker ‘vzamejo preveč časa’, ne zavedajo pa se njihovih pomembnosti. Da je prišla neka posodobitev na trg, je za njo zagotovo kakšen razlog. Večinoma je le-ta, da bo z novo posodobitvijo vaša spletna stran izboljšana in posledično bolj uspešna. Lahko pomislite sami zase – ko iščete kakšno (novo) stvar, ali boste raje čakali eno stran, da se počasi naloži ali boste raje preleteli tisto, ki se vam bo takoj odprla? Verjetno se bi odločili za tisto drugo, čeprav bi vam prva mogoče lahko ponujala boljšo rešitev. Da ne omenjamo, da ima obiskanost za podjetje samo velik vpliv na njeno učinkovitost in SEO. Vas zanima kolikšno hitrost ima spletna stran vašega podjetja? Potem priporočamo uporabo orodij Yslow ali pa Google Page Speed.

 

Zakaj je torej pomembno vzdrževanje spletnih strani? Prvo kot prvo – spletna stran je odsev kvalitete vašega podjetja. Drugo – s posodabljenjem spletnega mesta zagotavljate uporabnikom dobro uporabniško izkušnjo, tretje – posodabljanje vpliva na uspešnost strani in posledično podjetja ter nenazadnje tudi na SEO in njeno varnost.

 

Upamo, da smo vam s tem krajšim člankom pojasnili, zakaj bi se morali do dobra posvetiti posodabljanju svojega spletnega mesta.

V kolikor bi se želeli bolj izobraziti na IT področju, vam priporočamo obisk kakšnega tečaja digitalnega marketinga.