Štampiljke za papir – vse o njih

Štampiljke za papir naj bodo kvalitetne, sicer utegne njihov odtis kmalu pešati. Vsi poznamo kitajske produkte in njih kvaliteto. No, resda ne gre metati vse v isti koš, toda zavedati se moramo, da utegnejo poceni produkti pešati na kvaliteti.

Poceni štampiljke so lahko sinonim slabe kvalitete

Poceni štampiljke so običajno izdelane iz manj kvalitetnih materialov. To v praksi pomeni, da je njihova površina občutljivejša na zunanje vplive, kot je UV svetloba ali pa črnilo. Sončna svetloba lahko zelo kvarno deluje na nekatere štampiljke – saj se verjetno spomnite napisov na artiklih »ne puščajte predmeta na neposredni sončni svetlobi«. Druga težava pa utegnejo biti črnila, ki lahko delujejo kvarno na površino štampiljk. Zato je priporočljivo, da štampiljke po uporabo očistite z namenskim čistilom za štampiljke.

Štampiljke za papir in blago

Štampiljke za papir ne moremo enačiti s štampiljkami za blago. Na trgu obstajajo lesene štampiljke Blockwallah (!), ki so izdelane iz lesa. Pa ne samo držalo, ampak tudi površina, ki je namenjena odtisu. S tovrstnimi štampiljkami lahko brez težav odtiskujemo tudi po mehkejših materialih, kot je na primer blago. Tako ustvarjamo unikatne poslikave blaga, ki vam bodo v ponos, pri ljudeh pa požele zanimanje.

Unikatne štampiljke s slovenskimi napisi

Na trgu obstajajo tudi štampiljke s slovenskimi napisi. Pa ne govorimo o besedah, kot so »Prejeto«, »izdano«, »datum« in podobne. Ne, govora je o štampiljkah, ki imajo celotne verze, dele voščil ali vabil. Spletna trgovina za ustvarjanje Ustvarjalni dotik že ima na primer tovrstne štampiljke s slovenskimi napisi. Z njimi na lahek način oblikujete prikupna vabila ali čestitke za rojstni dan. Potrebujete le akrilni blok – dober centimeter debela ploščica iz akrilne mase (pleksi steklo) – in že ste nared za ustvarjanje. Štampiljke je potrebno na koncu še očistit in primerno shraniti. Po njih je poseglo že na stotine ustvarjalk in ustvarjalcev, ki se vedno znova vračajo po nove motive.