Zakaj je tudi izposoja varilnih aparatov dobra ideja predvsem za podjetja?

Ali še niste prepričani, ali kupiti lastne varilne aparate ali je boljša opcija izposoja varilnih aparatov? Obe poti imata prednosti in slabosti, vendar obstaja veliko situacij, ko je izposoja morda boljša možnost za vas ali vaše podjetje.

Prednosti izposoje za podjetja

1. Izposoja zmanjša kapitalske stroške

Ko je vaš proračun omejen, je vlaganje velike količine kapitala v izdelke lahko zastrašujoče. Pri vsakem nakupu pogosto pride do tiktakanja ure, s katero se primerja donosnost naložbe. Kapitalske zahteve morda ne bodo vedno odobrene, prav tako pa je lahko zaskrbljujoča pravočasna nabava izdelkov, sploh ko gre so v igri kakovostni varilni aparati.

kakovostni varilni aparati

Kakovostni varilni aparati Lincoln Electric

Z velikim inventarjem izdelkov pri podjetju za izposojo lahko preprosto najdete aparate in opremo, ki je prava za vas, brez skrbi glede težav z dobavo, ki bi lahko vplivale na časovnico vašega projekta. Izposoja zagotavlja dostop do opreme, ki jo potrebujete, ko jo potrebujete, ne da bi pri tem zmanjšali dobiček ali časovne roke na delovnem mestu.

2. Izposoja sprosti prostor

Običajno za vsak projekt obstaja “pravo” orodje. Vendar pa imate morda le omejeno količino prostora, namenjenega proizvodnji in skladiščenju. Da bi stvari zakomplicirali, včasih najboljše orodje za en projekt ni enako uporabno kot druga orodja. Posledično morda v svojem podjetju ne boste imeli prostora, ki bi ga fizično namenili shranjevanju dodatne varilne opreme, ko se pojavi potreba po nadgradnji.

Če si izposodite ustrezne varilne aparate in varilno opremo, je prilagajanje vašega poslovanja povečanju in tudi padcu povpraševanja veliko lažje. Medtem ko je povečevanje zaželeno, je zmanjševanje uporaben način, da ostanete stabilni med gospodarsko recesijo. Plačate za vsak kvadratni meter prostora, ki ga zasedete, zakaj torej ne bi zmanjšali prostora, ki se uporablja za shranjevanje. Izposoja vam omogoča, da se znebite neuporabljene opreme, brez da bi se morali ukvarjati s prodajo.

3. Izposoja varilnih aparatov vam zagotavlja najnovejšo varilno tehnologijo

Proizvajalci, kot sta Miller in Lincoln Electric (ki slednjega zastopa tudi podjetje SQS), so dosegli nekaj izjemnega napredka pri varilni opremi. Ohranjanje vrhunske tehnologije varjenja zahteva stalen trud; v dnevu ni dovolj ur, da bi ocenili vse možnosti v danem trenutku. Številne od teh tehnologij, kot sta robot BotX in Lincolnova tehnologija prenosa površinske napetosti (STT), pomagajo narediti postopek varjenja učinkovitejši, prihranijo čas in izboljšajo kakovost zvara.

SQS varilni aparati

Razmislite o izposoji opreme kot načinu za popolnejšo oceno nove varilne opreme. Izposoja zagotavlja zmožnost integracije novih rešitev v vaš varilni proces za daljši čas kot predstavitev prodajalca. Omogoča merjenje produktivnosti v vaši specifični aplikaciji in prepoznavanje morebitnih težav pri hitrem doseganju donosnosti naložbe.

4. Izposoja opreme zmanjša režijske stroške

Pravilno vzdrževanje je bistvenega pomena za dosledno delovanje opreme in dolgo življenjsko dobo, vsekakor pa je lahko vir številnih težav. Z izposojo opreme se potreba po vzdrževanju ne zmanjša, ampak ni več vaša odgovornost. Izposojevalci imajo običajno ekipo usposobljenih tehnikov, ki skrbijo za nemoteno delovanje aparatov in opreme.

Brez neprijetnosti vzdrževanja varilnega stroja se lahko osredotočite na delo, za katerega ste plačani.

5 .Izposoja ponuja fleksibilnost uporabe

Ko najamete svojo varilno opremo, imate prilagodljivost pri izbiri pogodb. Ne glede na to, ali potrebujete dodatno varilno opremo za kritje hitrega projekta ali nepričakovane neredne konice povpraševanja, lahko najemne pogodbe prilagodite vašim potrebam. Te kratkoročne pogodbe so odlične za hitre projekte ali za dopolnitev opreme, ki vam morda manjka, medtem ko so dolgoročne pogodbe najprimernejše za podjetja, ki potrebujejo zapleteno opremo za varjenje, vendar nimajo proračuna za nakup in vzdrževanje.

6. Možnost, da najprej preizkusite izdelke

Varilna oprema ni samo draga, ampak potrebuje usposobljene zaposlene, ki upravljajo različna orodja na strokovni ravni. Kot podjetje, ki želi kupiti opremo za svoje varilne postopke, možnost, da izdelke najprej preizkusite kot izposojo, odpravi nekaj stresa zaradi nakupa nečesa neznanega. Izposoja opreme bo najprej ponudila testno okolje, v katerem boste lahko ugotovili, ali je kapitalska naložba vredna nakupa ali ali se splača nadaljevati z izposojo varilne opreme.

varilna oprema

Varilna oprema je številna in ni poceni (VIR Freepik)

Prednost izposoje za posameznike ali ljubiteljske varilce

1. Stroškovno učinkovita rešitev

Izposoja varilnih aparatov je lahko cenovno ugodna za tiste, ki aparat potrebujejo le začasno. Nakup varilnega aparat je lahko pomembna naložba in če je potreben le za enkraten projekt ali kratkotrajno uporabo, lahko izposoja dolgoročno prihrani denar.

2. Dostop do najnovejše tehnologije

Izposoja varilnega aparata tudi posameznikom omogoča dostop do najnovejše tehnologije in opreme. Podjetja za izposojo varilnih strojev pogosto posodabljajo svoj inventar z najnovejšimi aparati, kar strankam omogoča dostop do najnovejše in najnaprednejše tehnologije brez večjih naložb.

3. Vzdrževanje in popravilo

Pri izposoji varilnega aparata je najemniško podjetje odgovorno za vzdrževanje in popravilo aparata. Če imate kakršne koli težave z aparatom, vam ne bo treba skrbeti za popravilo ali porabo denarja za draga popravila.

4. Prilagodljivost

Izposoja varilnega aparata vam omogoča fleksibilnost glede aparata, ki ga potrebujete. Različni projekti in različni postopki zahtevajo različne varilne aparate, izposoja pa vam omogoča izbiro ustrezne naprave za vaše potrebe. Ta prilagodljivost vam omogoča tudi izposoja aparat za različne projekte. MIG varilni aparati npr. niso enaki TIG varilnim aparatom in če ste zgolj ljubiteljski varilec, je strošek za različne varilne aparate enostavno previsok.

Izposoja varilnih aparatov in pomanjkljivosti

Čeprav ima izposoja varilnega aparata veliko prednosti, ima tudi nekaj morebitnih pomanjkljivosti. Na primer, če morate pogosto uporabljati varilni aparat, lahko izposoja hitro postane dražja od neposrednega nakupa aparata. Poleg tega, če podjetje za izposoja nima na voljo določenega aparata, ki ga potrebujete, bo morda trajalo nekaj časa, da ga pošljejo, kar lahko upočasni vaš projekt.

izposoja varilnih aparatov

10 razlogov za izposojo večje opreme za podjetje (VIR 1)

A vseeno je izposoja varilnih aparatov …

Če povzamemo, je izposoja varilnih aparatov lahko odlična možnost za tiste, tako posameznike kot podjetja, ki jih potrebujejo za določen projekt ali kratkotrajno uporabo. Lahko je stroškovno učinkovita rešitev in omogoča dostop do najnovejše tehnologije, ne da bi zahtevala znatne naložbe. Vendar je lahko nakup dolgoročno stroškovno učinkovitejši, sploh če morate pogosto uporabljati varilni stroj. Ko razmišljate o izposoji varilnega aparata, pretehtajte prednosti in slabosti ter ugotovite, ali je to prava možnost za vaše potrebe.

VIR (1) The Rental Store