Izdelava spletne strani za prodajo otroških sob po naročilu

V nedavnem spletnem projektu, smo sodelovali pri izdelavi nove spletne strani. Tokrat nas je poklicala stranka, ki se je zanimala za izdelavo spletne strani za prodajo otroških sob po naročilu.

Preden se lotimo razlage, kako smo se lotili svetovanja pri nastajanju nove spletne zgodbe na temo otroških sob (to je ta spletna stran: www.otroškesobe.com), povejmo, da je konkurenca na področju ponudbe raznovrstnih otroških sob na spletu, strahovita.

Izdelava spletne strani za prodajo otroških sob po naročilu

Izdelava spletne strani za prodajo otroških sob po naročilu

V večini na spletu otroške sobe ponujajo podjetja v obliki otroških sob, kjer so sestavi otroškega pohištva že določeni vnaprej, obiskovalci pa si lahko preko različnih spletnih strani, preprosto izberejo njim všečno otrško sobo (to je tip spletnih strani s poslovnim modelom spletnih trgovin).

Druga, zelo močna konkurenca, so spletne strani velikih blagovnih znamk, ki prav tako prodajajo otroške sobe, ponujajo vnaprej izdelane sestave otroških sob, hkrati pa imajo prepoznavna imena (lesnina, momax, harvey norman,ipd…).

Naša stranka je želela nasvet kako v tej konkurenci vstopiti v ospredje na področju prodaje otroških sob po naročilu.

Konkurenčna prednost stranke je sposobnost lastne dostave in montaže ter predvsem sposobnost, da otroške sobe izdela po meri.

V ta segment, torej med starše, ki potrebujejo otroško sobo po naročilu, smo želeli preriniti strankino spletno stran.

Pri tem povejmo, da stranka o spletnem marketingu, tudi sama precej dobro osnove že obvlada.

Lastnosti, ki združujejo starše, ki iščejo otroško sobo po naročilu, in ne tipsko, se od prvi, zelo razlikujejo:

starši, poizvedovalci za otroškimi sobami tipske izdelave so bolj nagnjeni k nizki ceni in pa tudi l ogledu širše palete barvnih možnosti ter širše palete razporeditev otroških sob

starši, ki se zanimajo za otroške sobe po naročilu, ne gledajo v prvi vrsti na ceno, zanimajo pa jih bolj primeri izvedb otroških sob, reference in predvsem hitra in prijazna komunikacija v živo.

Če starši iz prve skupine kupijo otroško sobo kar preko spleta z dvema klikoma, starši za izdelavo otroške sobe po naročilu, želijo pogovor s strokovnjakom.

Razlika se takoj vidi v spletni strani, ki stranki ne ponuja še ene spletne trgovine z otroškim pohištvom, temveč bolj prikaze in primere izdelanih otroških sob po naročilu.

Cilj spletne strani je doseči zanimanje povpraševalcev, potem pa čimprej povezati interesenta s strokovnjakom, ki bo svetoval na področju otroških sob, pripravil izris in poskušal prodati.

Zanimivo:

ko smo zamenjali naziv otroše sobe po meri z nazivom otroške sobe po naročilu, je postal zelo viden upad firbcev in staršev, ki samo primerjajo ponudbe in iščejo ideje. Bolj pa so porasla resna povpraševanja, kjer se starši konkretno zanimajo za izdelavo otroške sobe po naročilu.