Darila za materinski dan pod 50 €: 10 predlogov

Darila za materinski dan so ena redkih priložnosti, da izkažemo pozornost našim mamam. Običajno so one tiste, ki nas razvajajo in nam pomagajo, za materinski dan pa se vloge obrnejo. A kaj podariti za materinski dan, da bo poleg mame vesela tudi vaša denarnica?

Za vas smo zbrali 10 predlogov za presenečenje pod 50 €. 

 

A ne pozabite. Ko pride materinski dan, darilo pomeni le piko na i. Darila za materinski dan v prvi vrsti izražajo hvaležnost. Naj bodo nekaj posebnega, da bodo zares prebudila mamina čustva. Zato vsakemu darilu dodajte še nekaj osebnega – posvetilo, zahvalo ali voščilnico. Vaše darilo bo s tem dobilo popolnoma drugačen pomen. Sedaj pa k predlogom … 

 

darila-za-materinski-dan

Darila za materinski dan naj v prvi vrsti izražajo pozitivna sporočila ob materinskem dnevu.

 

1. Album fotografij

Podarite vaši mami album s fotografijami. Se spomnite, kdaj ste nazadnje skupaj z družino listali stare albume s fotografijami in obujali spomine? Prepričani smo, da ste se ob tem pošteno nasmejali in izvedeli marsikatero prigodo. Z album fotografij za darilo poskrbite, da se bo vaša mama z veseljem spomnila vaših skupnih trenutkov. Čeprav imate na telefonu veliko število slik, dobijo v fizični (tiskani) obliki povsem drugo vrednost. Se strinjate? 😉

 

 

2. Šopek rož

sopek-cvetja-za-materinski-dan

Darilo, s katerim ne morete zgre inšiti: Šopek cvetja v veselih, pomladnih barvah.

 

Če iščete darilo za vse priložnosti, s katerim želite izraziti ljubezen in naklonjenost, je šopek cvetja prava izbira. A kako izbrati popoln šopek za mamo? Predlagamo vam, da ji podarite cvetje v veselih barvah, kot so rumena, roza in oranžna. Če veste, katero je njeno najljubše cvetje, pa je odgovor na vprašanje kako izbrati šopek še bolj enostaven! 

 

3. Večerja v dvoje

Kdaj ste si nazadnje vzeli čas za dober pogovor z mamo? S tem, ko ji kot darilo za materinski dan podarite večerjo v dvoje, ji podarite pravzaprav veliko več, kot le obrok. Podarite ji svoj čas in pozornost. Zagotovo se strinjate, da pogovor v dvoje teče povsem drugače, kot pogovor v širšem družinskem krogu. Zato je večerja kot darilo lepa priložnost, da se z mamo povežete, jo vprašate, kako je in se ji iskreno zahvalite. 

 

4. Knjiga

Lepa knjiga je čudovito darilo, še posebej, če vaša mama rada bere. Ko podarjate knjigo, se vnaprej prepričajte o njeni vsebini. Poskrbite, da je skladna s tem, kar ima vaša mama rada. Rada peče? Potem ji kupite kuharsko knjigo z recepti za peko. Je obsedena s kriminalkami? Potem ji podarite vrhunsko kriminalko. Obožuje dobre romane? Podarite ji roman. 

Tudi, ko podarjate knjigo, poskrbite za oseben pristop. Na prvo stran napišite posvetilo, datum in priložnost, ob kateri ji knjigo podarjate. Zapišite, za kaj ste ji hvaležni, napišite lepe želje in tako poskrbite za lep in večen spomin.

 

5. Nalivno pero in dnevnik

Kombinacija nalivnika in dnevnika je darilo, ki ga podarimo z mislijo na prihodnost. Podarite mami kvalitetno nalivno pero, ki bo samo njeno. V kombinaciji z dnevnikom ji podarite možnost, da si bo od sedaj naprej vsak dan vzela nekaj časa zase, se umirila in zapisala svoje misli. 

Prazen dnevnik lahko na nekaterih straneh (ne na prvih) okrasite z vašim “odtisom.” Zapišite na rob strani kakšno lepo misel, verz ali enostavno zahvalo. Verjemite – ko bo ob pisanju naletela na to presenečenje, bo presrečna. 

 

6. Kvalitetna pižama

Naj vaša mama spi kot kraljica – zasluži si. Če iščete darilo za materinski dan, ki stane manj kot 50 €, je pižama morda dobra izbira. Upoštevajte njene najljubše barve, materiale in stil, pobrskajte po spletu in ji podarite udoben spanec.

 

7. Namesto darila za materinski dan specite njene najljubše piškote

darilo-za-materinski-dan

Nekatera darila za materinski dan so skoraj zastonj, zahtevajo pa nekaj vašega truda. 🙂

 

Tole darilo bo precej poceni, a nikakor ne bo šlo brez resničnega in iskrenega truda z vaše strani. Ponavadi je mama tista, ki nas razvaja z našimi najljubšimi jedmi. Ona ve, katero torto obožujemo in nas za božič preseneti s točno tistimi piškoti, ki jih imamo najraje. 

Za materinski dan kot darilo specite njene najljubše piškote. Poskrbite za lepo škatlo, prikupno darilno zavijanje in napišite zraven kakšno lepo posvetilo.

 

8. Bon za masažo

Ali tudi vaša mama včasih potarna, da jo boli v križu? Da ji med hojo nagaja koleno? Da jo zateguje v vratu? Bon za masažo je darilo za materinski dan, ki si ga sama morda ne bi privoščila. Za masažo si morda ne vzame časa ali pa ji preprosto zmanjka energije … 

Zato ji pri tem pomagajte. Podarite ji bon za masažo, ki naj bo časovno omejen. Tako boste poskrbeli za njeno razvajanje in si zagotovili, da bo darilo zagotovo izkoriščeno še do časa. 

9. Print, fotografija ali otroška risbica v okvirju

Tudi to darilo za materinski dan spada med “večna” darila. S tem, ko podarimo uokvirjeno sliko, hkrati poskrbimo za novo in svežo dekoracijo v maminem stanovanju. Zato naj bo sporočilo nekaj pozitivnega, svetlega, pomladnega … Nekaj, kar bo v mami prebudilo lepe občutke in jo spomnilo na vas. 

 

10. Topla in mehka deka

No, tudi s novo deko ne morete zgrešiti. Še posebej, če vašo mamo rado zebe, jo bo nova deka prijetno grela med spanjem in med poležavanjem na kavču. Ko se bo zavila vanjo, pa jo bo spominjala na vaš objem … 

 

Že veste, kaj boste podarili vaši mami letos? Karkoli ji boste kupili, ne pozabite, da je najpomembnejše sporočilo darila in ne darilo samo. Zato ni pomembno, koliko darilo za materinski dan stane ali katere znamke je, ampak to, da je podarjeno iz srca.