7 TOP brezplačnih programov za reševanje podatkov iz sd kartice

Vsi ki ste se soočili z izgubo podatkov in vas zanima reševanje podatkov iz sd, usb ključka ali zunanjega trdega diska, predlagamo, da preizkusite naš seznam 7 najboljših brezplačnih programov za učinkovito povrnitev podatkov iz micro sd kartic.

1.) Recuva – najboljše brezplačno reševanje podatkov iz sd kartice

Racuva je eden najboljših brezplačnih programov za obnovo izgubljenih podatkov iz raznoraznih pomnilniških nosilcev. Podpira izjemno pester nabor formatov datotek kot so fotografije, glasba, filmi, dokumenti, e-maili, kompresirane datoteke in še mnogo več. Racuva ima dva iskalnika: hitri (površni) in podroben iskalnik, pri tem oba delujeta hitro in povrneta velik odstotek izbrisanih datotek. Kar je pri Racuva-i všečno je, da so poleg datotek prikazane barvne ikone, ki povedo v kakšnem stanju je posamična izgubljena datoteka. Racuva-o lahko brezplačno prenesete tukaj.

 • Platforma:  Windows
 • Velikost datoteke: 10MB
 • Na voljo tudi napredna plačljiva različica: Da

Reševanje podatkov iz sd

2.) Puran File Recovery – obnova izgubljenih datotek

Puran Software ponuja skupek več kot 20-ih brezplačnih programov za diagnostificiranje, čiščenje in popravilo diskovnih pogonov. Za obnovo podatkov je v paketu (poleg ostalega) na voljo brezplačni program Puran File Recovery. Gre za majhen a zelo učinkovit program, ki se lahko pohvali z enostavnim grafičnim vmesnikom, ki ga razume vsak. V primerjavi z ostalimi programi (omenjeni nižje) Puran File Recovery poleg izbrisanih struktur, rešuje tudi pokvarjene ali delno prepisane datoteke. Paket Puran Software Recovery lahko prenesete tukaj.

 • Platforma: Windows
 • Velikost datoteke: 2MB
 • Na voljo tudi napredna plačljiva različica: Ne

Najboljši program za obnovo podatkov iz micro sd

3.) Ni nujno da je okvara SD kartice! Poskusite obnovo podatkov z Disk Drill

Pandora Data Recovery  predstavlja program Disk Drill, ki omogoča hitro iskanje in obnovo izbrisanih datotek številnih formatov.  Omogoča  reševanje izgubljenih fotografij, word dokumentov, PDF-ov, ZIP datotek in še mnogo več….Zmožen je delati na datotečnih sistemih NTFS, FAT, ExFAT, EXT4.  Prenesete si ga lahko tukaj.

 • Platforma: Windows in Mac OS X
 • Velikost namestitvene datoteke:  7.5 MB* za namestitev potreben internet
 • Na voljo tudi napredna plačljiva različica: Da (brezplačna dovoljuje omejitev do 500MB obnovitvenih podatkov)

Disk Drill podpira datotečne sisteme FAT, NTFS in še mnogo več

 

4.) Za brezplačno povrnitev izgubljenih datotek uporabite Glary Undelete

Glary Undelete je zelo učinkovit program, za vsakogar ki ga zanima reševanje podatkov iz sd kartic. Ponuja obnovo kompresiranih in kriptiranih datotek na številnih datotečnih sistemih.  Obnova izbrisanih podatkov je mogoča na micro sd karticah, USB ključih, zunanjih diskih in še mnogo več.  Grafični vmesnik poteka v obliki čarovnika, zato je zelo preprost. Prenesete si ga lahko skupaj s programskim paketom Glary Utlities 5 ali kot samostojen program na tej povezavi.

 • Platforma: Windows
 • Velikost namestitvene datoteke:  5.5 MB* za namestitev potreben internet
 • Na voljo tudi napredna plačljiva različica: Da (brezplačna dovoljuje omejitev do 500MB obnovitvenih podatkov)

Glary Undelete je hiter program za reševanje izgubljenih podatkov na karticah in ključekih

5.) Reševalna služba za fotografije – Program Restoration

Restoration je zelo enostaven program za obnovitev izgubljenih fotografij, bodisi iz koša za smeti bodisi neposredno iz raziskovalca. Kot pri večini omenjenih programov, je potrebno pred pričetkom izvesti Iskanje datotek, ki jih bo možno obnovit. Program ima zelo napreden iskalnik, ki mu lahko nastavimo številne parametre. Deluje za FAT in NTFS. Velika prednost Restoration-a je, prenosljivost, saj ne potrebuje namestitve ampak se obnaša kot portable, kar pomeni da je možno reševanje podatkov iz zunanjega diska, Slabost programa je, da ne prikaže verjetnosti uspešne obnove in ne deluje na Windows 8. Za obnovo podatkov iz fotoaparat ali telefona, prenesite Restoration na tej povezavi.

 • Platforma: Windows 95, XP, 7 in 10.
 • Velikost namestitvene datoteke:  500KB
 • Na voljo tudi napredna plačljiva različica: Ne

Izguba podatkov na fotoaparatu je lahko boleča: Namestite portable app Restoration

6.) Kako obnoviti izbrisane fotografije? SoftPerfect File Recovery

Majhen a zelo zmogljiv program za obnovitev izbrisanih podatkov v raznoraznih formatih Tudi njegova velika prednost je, da ga je možno zagnati iz poljubne lokacije (npr USB ključka), torej se obnaša kot “portable app”. SoftPerfect File Recovery ima odlično podporo pri iskanju izbrisanih datotek po priponi in imenu. Na žalost ni viden predogled rezultatov, ampak so rezultati vidni šele po obnovi. Ne podpira CD/DVD-jev. Program lahko prenesete tukaj

 • Platforma: Windows
 • Velikost namestitvene datoteke:500 KB
 • Na voljo tudi napredna plačljiva različica: NE

Enostavna povrnitev izbrisanih fotografij

7.) Preprosta rešitev pri izgubi datotek: Wise Data Recovery

Wise Data Recovery je program za hitro obnovo izgubljenih podatkov iz spominskih kartic in USB ključkov. Program se lahko pohvali s hitro inštalacijo, in istočasno obnovo večih datotek naenkrat. Prav tako ponuja napredne možnosti iskanja datotek. Zelo dobrodošli “cukrček” pri Wise Data Recovery-ja je ta, da zraven datotek na seznamu, prikazuje verjetnost o uspešnosti obnovitve v obliki barvnih krogcev. Program lahko prenesete tukaj.

 • Platforma: Windows
 • Velikost namestitvene datoteke: 2MB
 • Na voljo tudi napredna plačljiva različica: NE

Obnova izgubljenih podatkov - Rešitev Wise Recovery

8.) Reševanje izbrisanih podatkov na Mac OS

Ker je večina zgoraj navedenih programov primernih za operacijski sistem Windows, v spodnjem filmčku poglejte popularne rešitve za obnovo podatkov na sistemu Mac OS:

Upamo da vam je bil naš seznam najboljših brezplačnih programov za reševanje podatkov iz sd kartic, diskov in ostalih medijev všeč. Vso srečo!