POSKRBITE, DA MED VOŽNJO Z ELEKTRIČNIM KOLESOM NEWBIKE VAŠ KOSMATI ŠTIRINOŽNI PRIJATELJ NE BO OSTAJAL DOMA

Med vožnjo z električnim kolesom NewBike vas lahko spremlja tudi vaš hišni ljubljenček

Ste razmišljali, da bi svojega kosmatega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na električno kolo, saj bi tako lahko oba uživala v čarih, ki jih prinaša kolesarjenje? Ali pa bi to morda storili zato, ker zanj nimate varstva in ga ne morete pustiti samega doma, vi pa se kolesarjenju kljub temu ne želite odpovedati? No, ne glede na vaše razloge, v tokratnem članku bomo podrobneje pojasnili, kako lahko povsem enostavno in brez večjih težav poskrbite, da vas bo pes spremljal že naslednjič, ko se boste z električnim kolesom NewBike odpravili na pot.

V nadaljevanju bomo tako predstavili, kako pomembno je, da vašega psa na električno kolo za začetek najprej privadite, na kakšen način vas lahko med vožnjo spremlja, kaj morate upoštevati in čemu se izogibati.

Najprej poskrbite, da bo vaš pes električno kolo čim bolje spoznal

Kot najbrž že tudi sami dobro veste, psa na električno kolo ne morete že kar takoj vzeti s seboj, ampak to zahteva posebno pripravo, predvsem pa obilo potrpežljivosti in časa. Z namenom zagotovitve čim bolj varnega in hkrati zabavnega kolesarjenja je izjemno pomembno, da vaš pes električno kolo najprej čim bolje spozna ter se nanj navadi.

Naš nasvet je, da privajanje psa na električno kolo pričnete tako, da ga zgolj potiskate in hodite ob njem, medtem ko naj bo pes privezan nanj s čim krajšim povodcem. Naj dodamo, da psa nikoli ne smete privezati za krmilo električnega kolesa, saj bi lahko hitro prišlo do nesreče ali padca. Električno kolo se mora pri tem torej nahajati na sredini med vami in psom, vi pa lahko postopoma spreminjate tako hitrost, kot tudi smer vožnje. Koristno je, če se si pomagate z briketi ali z drugimi priboljški, ki jih vaš pes obožuje.

Vaš temeljni cilj mora biti doseganje tega, da bo pes obsedel in počival, ko se boste z električnim kolesom zaustavili.

Na kakšne načine vas lahko pes spremlja med vožnjo z ženskim kolesom?

Ko je vaš pes žensko kolo pobližje spoznal in se nanj privadil, vi pa dosegli njegovo poslušnost, lahko preidete na naslednji korak, to je začetek kolesarjenja, medtem ko je privezan na ogrodje kolesa. Poudarimo naj, da pri tem vaš pes na žensko kolo ne sme biti privezan preveč trdno, ampak bolj ohlapno. Še pomembneje pa je to, da je tempo vožnje počasen, vi pa med kolesarjenjem poleg opazovanja dogajanja okoli vas dovolj pozornosti namenite spremljanju psa.

Ko ste to osvojili, lahko postopoma pričnete povečevati hitrost vožnje z ženskim kolesom, pa tudi prevoženo razdaljo. Naš nasvet je, da v ta namen za začetek uporabite čim bolj umirjene poti, šele ko ste se prepričali, da pes popolnoma upošteva in razume vsa vaša navodila, pa se lahko z ženskim kolesom odpravite tudi na kakšno prometno bolj obremenjeno pot.

Pes vas lahko na ženskem kolesu spremlja tudi na številne druge načine, kot so prevažanje v košari, vozičku ali pa celo tako, da si omislite transportno kolo, o čemer bomo več zapisali v nadaljevanju.

Na kaj je treba biti pozoren, ko vaš pes teče ob ženskem kolesu, medtem ko kolesarite?

Kot smo že zapisali, največ pozornosti je potrebno nameniti temu, da hitrost vožnje z ženskim kolesom ni prevelika. To je zlasti pomembno v primeru, če uporabljate žensko kolo z vgrajenim elektro motorjem, saj vas lahko zlahka zanese in zaradi zmanjšanega napora hitro pričnete kolesariti s preveliko hitrostjo. Prav tako je pomembno, da se z ženskim kolesom ne odpravite na predolgo pot, saj je to lahko za vašega psa izjemno naporno. Vsemu navkljub pa zagotovite, da bo imel vaš pes med kolesarjenjem tudi nekaj predaha in da se bo lahko odpočil.

Svetujemo vam, da se izogibate preveč prometnih in hrupnih poti, prav tako pa takšnih, ki so asfaltirane, kajti tek po zelo grobi površini, kot je asfalt, lahko močno poškoduje nežne pasje tačke. Pri tem je potrebno dodati tudi to, da se na vožnjo z ženskim kolesom ne odpravljajte po previsoki vročini, saj lahko to škodi tako vam, kot vašemu psu.

 

Poleg teka ob kolesu, vas lahko pes med kolesarjenjem spremlja tudi na druge načine. Obiščite kolesarsko trgovino in si priskrbite potrebno opremo!

V kolikor je vaš pes premlad, je starejši, poškodovan ali iz bilo katerih drugih razlogov, zaradi katerih vas med kolesarjenjem ne bi mogel spremljati tako, da bi ob vami tekel, lahko uporabite katerega od drugih načinov. V ta namen smo v kolesarski trgovini NewBike za vas pripravili raznolik nabor dodatne kolesarske opreme, s pomočjo katere vas bo lahko med kolesarjenjem spremljal prav vsak pes.

V naši kolesarski trgovini ponujamo velik nabor košar in torb, ki se povsem enostavno namestijo na večino mestnih koles in omogočajo udoben ter obenem varen način prevoza vašega kosmatinca.

V torbo ali košaro boste lahko spravili tudi nekaj plastenk vode, ki vam bodo posebej v sončnih dneh za odžejanje vas in psa prišle še kako prav.

V kolesarski trgovini NewBike si lahko za prevoz psa priskrbite tudi transportno kolo

V naši kolesarski trgovini ponujamo tudi transportno kolo, ki bo predstavljalo več kot odlično prevozno sredstvo za vse lastnike nekoliko večjih in težjih psov, katerih ne bi mogli prevažati kar v košari na krmilu ali prtljažniku kolesa.

Če potrebujete še bilo kakšen nasvet o najbolj primernem načinu prevoza psa v vašem primeru, ste vedno prijazno vabljeni v našo kolesarsko trgovino, kjer vam bomo z veseljem pomagali. V kolesarsko trgovini NewBike pa je dobrodošel tudi vaš kosmati štirinožni prijatelj!