KAKO POSKRBETI ZA SHRANJEVANJE ELEKTRIČNIH MESTNIH KOLES, ČE JIH NAMERAVATE VZETI S SEBOJ NA DOPUST V KAMP

KAKO POSKRBETI ZA SHRANJEVANJE ELEKTRIČNIH MESTNIH KOLES, ČE JIH NAMERAVATE VZETI S SEBOJ NA DOPUST V KAMP

Ste se odločili, da boste letos s seboj na dopust v kamp vzeli tudi vaša električna mestna kolesa? 

Dopust v kampu je bil med Slovenci že od nekdaj izredno priljubljen, v zadnjem času pa se število ljubiteljev preživljanja dopusta v kampih zgolj še povečuje, najsi bo to v šotoru, prikolici, avtodomu ali mobilni hiški. Vse več ljudi se odloči, da bo dopust preživljalo čim bolj aktivno, zato s seboj vzamejo svoja električna mestna kolesa.

Če ste tudi sami med njimi in bi želeli za krmilom električnih mestnih koles raziskati slikovite mestne ulice obmorskih mest ali pa obiskati bližnjo turistično točko v neokrnjeni naravi, odvisno seveda od tega, kam se boste na dopust odpravili, potem vas bo naš današnji članek nedvomno zanimal. Je sploh kaj lepšega od vetra v laseh in vožnje skozi idilično pokrajino, medtem ko vam pri poganjanju pedal učinkovito pomaga elektro motor?

Ne pozabite na ustrezno shranjevanje električnih mestnih koles v času, ko niso v uporabi

Ko ste sprejeli odločitev, da vam bodo letos med dopustniškimi dnevi delala družbo vaša električna mestna kolesa in ko ste ugotovili, kateri način prevoza bi bil za vas najboljši, vam ostane samo še eno – razmislek o tem, kam in kako jih boste shranjevali za čas, ko ne bodo v uporabi.

Tako kot je pravilno shranjevanje električnih mestnih koles pomembno doma, povsem enako velja tudi za dopust v kampu. Pravzaprav je potrebno shranjevanju električnih mestnih koles takrat posvetiti še celo nekaj več podrobnosti, toda podrobneje o tem sledi v nadaljevanju.

 

Poskrbite, da bo vaše mestno električno kolo vselej dobro zaščiteno

Skupaj s poletnim časom prihajajo tudi veliko višje temperature, zato je pomembno, da vaše mestno električno kolo med shranjevanjem ni izpostavljeno neposredni sončni svetlobi. Močna toplota lahko namreč povzroči intenzivno segrevanje baterijskega sklopa in s tem poveča možnosti za nastanek najrazličnejših okvar.

Mestno električno kolo pa je poleg sonca, potrebno zaščititi tudi pred dežjem in vlago. Še posebej to velja, če dopustujete nekje ob morju, kjer je v zraku več soli. Vlaga, v kombinaciji s soljo, lahko namreč izrazito pospeši nastanek korozije in s tem predčasno obrabo nekaterih vitalnih delov mestnega električnega kolesa.

V ta namen bi bilo dobro, da vaše električno mestno kolo vselej, ko ni v uporabi, pospravite v notranji prostor in ga s tem zaščitite pred vremenskimi vplivi. Ob zavedanju, da to zaradi omejenosti v prostoru na dopustu vedno ni mogoče, vam toplo priporočamo, da odstranite in ustrezno shranite vsaj baterijo.

Če mestnega električnega kolesa še vedno nimate in se morda ravno odločate za nakup ali morda za zamenjavo vašega starega, vam svetujemo razmislek o zložljivem električnem kolesu, katerega najdete tudi v naši ponudbi. S tovrstnim kolesom ne boste prihranili na prostoru zgolj med prevozom, temveč tudi na dopustu in kasneje, ko prispete domov.

Mestno električno kolo zaščitite pred tatovi, ki vselej prežijo na ugodno priložnost

Ne glede na to, kam se boste odpravili na dopust, morate poleg zaščite pred vremenskimi vplivi veliko pozornosti nameniti tudi zaščiti pred nepridipravi, ki nikoli ne počivajo in zgolj čakajo na ugodno priložnost.

Naš nasvet je, da mestno električno kolo čez noč in vedno, ko ga ne uporabljate, zaklenete s čim bolj kakovostno in trpežno ključavnico, ki naj poteka skozi okvir in ne samo skozi pnevmatiko. Tatovi namreč postajajo vse bolj drzni, ne odvrne pa jih več niti naša prisotnost v neposredni bližini.

V kolikor si lastite mestno električno kolo višjih cenovnih razredov, pa je vsekakor smiselno razmisliti tudi o sklenitvi zavarovanja za primer kraje, s čimer bo vaših skrbi na dopustu bistveno manj.