Kako ustvariti spletno mesto za e-commerce v 7 preprostih korakih

Spletno nakupovanje je danes že standardno in zelo običajno za večino kategorij izdelkov. Z vstopom v panogo e-trgovine imate zdaj priložnost, da pridobite delež naraščajočega dobička. Prej ko začnete, prej boste lahko vzpostavili svojo blagovno znamko in jo razširili. Kako ustvariti spletno mesto za e-commerce je zato zelo pomembno. 

Vsako uspešno spletno podjetje se začne in konča z odličnim spletnim mestom. Če je še niste izdelali, naj vas to ne ustavi. Navsezadnje se vaša prva prodaja ne bo zgodila sama od sebe.

Z orodji, ki so danes na voljo na trgu, je izdelava spletnega mesta za e-trgovino lažja in bolj intuitivna kot kdaj koli prej.

Najbolje ocenjeni izdelovalci spletnih strani za elektronsko poslovanje

Če želite ustvariti spletno mesto za elektronsko poslovanje, boste potrebovali program za izdelavo spletnih mest za elektronsko poslovanje. Tukaj so najboljše možnosti:

 • Wix eCommerce – najboljši za vzpostavitev trgovine v nekaj minutah.
 • Zyro – najboljši izdelovalec spletnih strani za e-trgovino za začetnike
 • BigCommerce – najboljši izdelovalec spletnih mest za večkanalno prodajo
 • Squarespace – Najkakovostnejše predloge spletnih strani
 • Square Online – Najboljša integracija s trgovino v trgovinah
 • Shopify – Najbolj prilagodljiv graditelj spletnih strani za e-trgovino
 • Weebly – cenovno najugodnejši za mala podjetja
 • Shift4Shop – Najboljši graditelj na ravni podjetja po najnižjih cenah

 

https://www.youtube.com/watch?v=TDNGEFd-aEE 

7 korakov za izdelavo spletnega mesta za elektronsko poslovanje

Ustvarjanje spletne strani za e-trgovino je preprosto. Sledite spodnjim navodilom po korakih:

 

 • Prijavite se v program za elektronsko poslovanje

 

To je ključni korak, v katerem sprejmete več pomembnih odločitev. Izbrati morate zanesljivega izdelovalca spletnih strani, se odločiti za ime domene in ustvariti račun.

 

 • Ustvarite spletno mesto WordPress

 

Sledite povezavam v potrditvenem e-poštnem sporočilu, da preverite svoj e-poštni naslov in se prijavite v svoj novi račun Hostinger. Vprašali vas bodo, katero vrsto spletnega mesta želite ustvariti. Izberite “E-trgovina”.

 

 • Povežite spletno mesto WordPress z WooCommerce

 

Ko je vaš račun pripravljen za uporabo, vas Hostinger pripelje do novega zaslona, ki vam pomaga dokončati nastavitev spletnega mesta. Našli boste navodila za aktivacijo certifikata SSL, zagon WordPressa in namestitev trgovine WooCommerce.

 

 • Natančno prilagodite nastavitve spletnega mesta e-trgovine

 

Ta korak se osredotoča na nastavitev obveznih elementov spletnega mesta za e-trgovino, vključno s plačilnimi prehodi, možnostmi pošiljanja in samodejnim izračunom davkov. Morda se to sliši zastrašujoče, vendar v resnici ni. Potrebujete le pravo vodenje, ki ga zagotavlja ta vodnik.

 

 • Dodajte izdelke, ki jih želite prodajati

 

Če nimate ničesar za prodajo, je nesmiselno imeti spletno mesto za e-trgovino. Prav zato je naslednji korak dodajanje izdelkov, ki jih želite prodajati. V stranski vrstici menija WordPress na levi strani izberite možnost Izdelki in nato Dodaj novo. Vnesli boste ime, ceno in opis izdelka ter določili kategorijo izdelka. Dodate lahko tudi slike izdelkov in morebitne dodatne slike v galeriji. Poleg zgoraj navedenega boste našli tudi druge zavihke -Glavni (tisti, v katerem se trenutno nahajate), Zaloge (sledenje zalogam in dodajanje enot SKU), Dostava (dimenzije izdelka in stroški dostave), Povezani izdelek (prodaja dodatnih izdelkov) in Atributi (velikost, barva itd.). Ko končate, kliknite na Publish (Objavi).

 

 • Dodajte vtičnike in dodatno vsebino za povečanje konverzij

 

Na tej točki ste naredili vse za ustvarjanje novega spletnega mesta za elektronsko poslovanje. V nadaljevanju bomo obravnavali taktike, ki vam lahko pomagajo pripeljati več prometa na spletno mesto in posledično ustvariti več prihodkov.

 

 • Objavite svoje spletno mesto za e-trgovino

 

Ali ste zadovoljni z videzom, delovanjem in počutjem na vaši spletni strani? Potem je čas, da jo objavite in začnete prodajati!

Kako ustvariti spletno mesto za e-commerce v 7 preprostih korakih

To je to, če potrebujete pomoč, kontaktirajte marketinško agencijo, ki ima znanje na tem področju.