Vlažilna krema za obraz je lahko bistven faktor izgleda vaše kože

4 Razlogi, zakaj bi vaša koža morala biti navlažena-

Vlaženje vaše kože mora biti del vaše jutranje in nočne nege kože – ne glede na to, kakšen je vaš tip kože. Bistveno je, da kožo napolnite z vlago, ki jo je morda izgubila po čiščenju. Produkti ki jih uporabljate za to so lahko vlažilna krema za obraz, serum za obraz ali maska za obraz. Prav tako kot moramo poskrbeti, da spijemo dovolj tekočine in poskrbimo za vlaženje telesa od znotraj, z pravilno prehrano in sestavinami in hranili, ki jih našo telo in koža potrebujeta. Če si želite lepo kožo, ki sije, mora le ta biti hidrirana in sposobna zadržati to vlago ves dan. Hidrirana koža ima številne prednosti, toda tukaj so razlogi, da ne preskočite tega pomembnega dela nege vaše kože.

Vlaženje kože pomaga zmanjšati videz gub

Vlaženje kože pomaga zmanjšati videz gub

Korist vlažilne nege #1: Vlažilna krema za obraz pomaga zmanjšati videz gub.

Redna hidracija bo vašo kožo bolje zaščitila pred gubami in na splošno. Ko je vaša koža pravilno navlažena, je močnejša, bolj napeta in bolj sijoča. Številne vlažilne kreme imajo tudi druge sestavine proti staranju, ki pomagajo zmanjšati videz finih linij in gub, poskusite, Naravna vlažilna krema za obraz Hyaluron Face Cream, ki vsebuje 95% naravnih sestavin in nahrani ter navlaži kožo in zmanjša videz gubic in kožo naredi bolj elastčno.

 Korist vlažilne nege #2: pomaga uravnotežiti naravno proizvodnjo olja vaše kože.

Če imate mastno kožo, se vam zdi, da je najbolje, da kožo posušite. To je res najslabša stvar, ki jo lahko storite, če želite imeti uravnoteženo, lepo kožo. Namesto da izsušite kožo, si morate prizadevati za uravnoteženje naravne proizvodnje olja vaše kože. Če kožo izsušite, preslepite žleze, ki proizvajajo olje, da mislijo, da morajo proizvajati več olja. Torej je vaša koža lahko začasno suha – kar je lahko zelo neprijetno, če se lušči ali je napeta – vendar se bo kmalu vrnila na gladko, sijočo površino. Namesto da izsušite kožo, si po čiščenju zagotovite uravnoteženo, lepo kožo, tako da jo napolnite z vlažilno kremo. Poiščite lahke formule in predvsem naravne vlažilne kreme za obraz ter ostale naravne vlažilne produkte za kožo.

Vlaženje pomaga vaši koži pri boju z staranjem.

Vlaženje pomaga vaši koži pri boju z staranjem.

Vlažilna korist #3 Vlaženje pomaga vaši koži pri boju z staranjem.

Najbolj občutljiva področja vaše kože – obraz, ušesa, vrat in prsi – se zamenjajo pogosteje kot katera koli druga področja na vaši koži. Ta vsakodnevna izguba kožnih celic pušča ta področja ranljiva za suhost in vplivom okolja – pravzaprav so to območja z največjim tveganjem za razvoj kožnih nepravilnosti. Vlaženje lahko pomaga vaši občutljivi koži dati spodbudo, ki jo potrebuje, da se popravi in ​​ostane zdrava.

Vlažilna korist #4: Pomaga pri nanosu ličil.

Ko je vaša koža hidrirana, je gladka in voljna. Luskasta, neenakomerna in suha površina je slaba podlaga pri nanosu korektorja, podlage in pudrov – ne navlažena koža bo naredila ter naredila linije, gube in madeže bolj opazne. Navlažena koža bo izboljšala vaš nanos ličil in ji zagotovila gladko površino kot osnovo. Za izjemno sijoč videz kože in gladek nanos ličil poskusite zapečatiti vlažilno kremo z nanosom obraznega olja ali seruma kot nadaljnjim korakom. Pri izboru seruma za obraz pa vam priporočamo Vitamin C serum, ki je obnovitveni serum z visoko koncentracijo čistega in stabilnega vitamina C v oljni fazi. Deluje tako, da ustvarja sijočo polt, izenačuje ten kože, hkrati pa gladi drobne gubice. Normalna koža vsebuje velike koncentracije vitamina C, raziskave pa kažejo na to, da je raven vitamina C v poškodovani in postarani koži nižja. Prav tako naj bi bila z nizko vsebnostjo vitamina C v epidermisu povezana večja izpostavljenost oksidativnem stresu in UV sevanju.

 

Še zadnji napotek…

Poskusite se spomniti, da morate kožo po čiščenju vedno navlažiti. To je pomemben korak pri negi kože, če želite imeti resnično lepo kožo dan za dnem in ne glede na leta.