Obutev za prosti čas

Obutev za prosti čas

Obutev za prosti čas predstavlja enega izmed najbolj prodajanih kategorij na področju obutve.  Ne zgolj  ponudba spomladanske in poletne obutve za prosti čas, tudi jesenska in zimska kolekcije doživlja vsako leto številne novosti. Pozimi so najbolj iskani produkt vsekakor zimski škornji, ki naj bodo čim bolj udobni in topli.

Škornji

Večina škornjev, ki jih lahko najdemo v trgovinah je narejenih iz umetnega ali naravnega usnja. Se sprašujete, v čem se le-ta razlikujeta? Razliko najdemo predvsem v tem, da je naravno usnje precej bolj toplo od umetnega, se bolje prilagaja nogi ter zelo dobro diha. Glede na to, da so površine pozimi pogosto nevarne, je pomembno tudi, kakšen podplat imajo naši škornji.

Obutev za prosti čas

Odlična obutev za prosti čas so superge. Več na: www.omega3.si/superge.

Naj bo narejen iz vodoodpornega in trpežnega materiala, saj boste le-tako ohranili suhe noge. Popolnoma nasprotna škornjem, je vsekakor poletna obutev npr. sandali, za katere velja prav nasprotno pravilo: «manj je več.« Če boste kot svojo stalno poletno obutev izbrali sandale, morate upoštevati pravilo, da jih nikoli ne smete nositi z nogavicami. Vse ostalo je prepuščeno vaši izbiri. Naj bodo visoki, nizki, elegantni, športni ali kakršnekoli barve, pomembno je, da vam je v njih udobno ter zračno.

Kar se tiče čevljev na splošno, velja ob nakupu novih nekaj splošnih pravil, ki vam bodo olajšali izbiro. Če je le možno, opravite meritev stopal, ki vam bodo dale kar najbolj točno sliko o številki čevljev. Če v trgovini začutite, da vam karkoli na čevlji ne ustreza, potem jih ne kupujte pod nobenim pogojem, saj ne bodo sčasoma nič kaj  bolj udobni. Potrebno se je zavedati, da se velikost čevlja razlikuje od modela, kot tudi od proizvajalca, zato vam zgolj številka stopala ne bo vedno prišla prav, ampak je čevelj nujno potrebno preizkusiti.

Če imate v čevlju dovolj prostora, da lahko prosto gibate prste, potem je številka zagotovo pravilna. Poleg slednjih lastnosti upoštevajte tudi svoje želje, saj boste čevlje dobro izkoristili zgolj, če vam bodo le-ti tudi vizualno privlačni.

O modnih trendih v letu 2017, si lahko preberete v prispevku na spletni strani ELLE.