Katere vzmetnice so za zdravo spanje?

Kupce ležišč in vzmetnic, dandanes ne zanima samo ugodna cena vzmetnic, temveč želijo za svoj denar, dobiti tudi ležišče, ki zanesljivo omogoča zdravo spanje. Zato smo spodaj, kot gostujoč članek, pripravili zapis, ki vam bo pomagal do odgovora o tem katere vzmetnice so za zdravo spanje najbolj priporočljive in primerne…

Katere vzmetnice so za zdravo spanje

Casual vzmetnice veljajo za ene izmed kakovostnejših vzmetnic na slovenskem trgu. Že več kot desetletje… Razlog se skriva v njihovi ceni….

Katere so najbolj zdrave vzmetnice za starejšo generacijo

Predvsem starejši zagovarjajo in poudarjajo, da zdravo spijo na vzmetnici, ki je nekoliko višja, visoka vzmetnica namreč bistveno bolj optimalno prispeva k temu, da je vsedanje in vleganje na ležišče enostavnejše, z manj napora in preprosto lažje.

Če imajo povprečne postelje vzmetnice v višino 45 cm, imajo nekoliko višje postelje vzmetnice, postavljene na višini cca. 60 cm. Obenem pa starejši generaciji za zdravo spanje priporočamo zraven višje ležeče vzmetnice, tudi posteljni okvir, ki nima ostrih robov in visokega posteljenega okvirja ter stranic.

Starejša generacija bo v smislu zdravega spanja, tudi nekoliko bolj zagovarjala spanje na trši podlagi. Delno je slednje argumentirano s preteklostjo, ko so na trgu vzmetnic prevladovale predvsem trše vzmetnice in ležišča, delno pa tudi drži, da trše ležišče pomaga k bolj pravilno legi hrbtenice.

Starejša generacija tudi nekoliko nolj zagovarja vzmetnice s tako imenovanimi vzmetmi (t.i. šlarafija) in pa žepkaste vzmeti. Najboljše vzmetnice pa v svoji višini že s svojo lastno globino (višino), ki lahko sega krepko preko 20 cm, zagotavljajo udobno spanje, počitek in zdravo spanje.

Katera kvalitetna visoka vzmetnica se priporoča srednji generaciji?

Če vas je torej prepričalo, da boste bolje spali na visoki vzmetnici, se seveda tudi med ponudbo le teh, radi vprašamo katera izmed vzmetnic, ki so po svoji višini, višje, je bolj primerna za naš spanec.

Med visokimi vzmetnicami je potrebno upoštevati najprej, da je prenos takšnega ležišča, v primerjavi z ostalimi vzmetnicami, otežen, pogosto tudi visoka vzmetnica ne najde prostora v majhnih spalnicah, je pa tako, da je bolje, če je kvalitetna visoka vzmetnica izdelana tako, da kljub svoji višini, prepušča solidno zračnost (ki pač z več materiala in z večjo globino), nedvomno pada.

Zato je kakovostna visoka vzmetnica največkrat izdelana iz vzmeti, tudi žepkastih vzmeti, saj le te, v primerjavi z ostalimi materiali, bistveno bolj prepuščajo zrak. Podroben opis razlik med šlarafijskimi in žepkastimi vzmetnicami, najdete na povezavi.

Oznake: Katere vzmetnice so za zdravo spanje