Na kaj paziti pri izbiri pisarniškega stola?

Vas zanima pravilna izbira pisarniškega stola?

Za vse, ki ste ravno v fazi izbire ustreznega pisarniškega stola, smo spodaj pripravili 3 izjemno praktične napotke, ki vam bodo zagotovo pomagali, da za svoje potrebe, izberete pravi, ustrezen in tudi cenovno ugoden, pisarniški stol.

Tisti, ki boste prebrali spodnje 3 nasvete glede izbire pisarniškega stola, ste lahko prepričani, da sedite na pravem stolu in predvsem, da vam bo pisarniški stol, služil dlje časa. Ter vam ga ne bo potrebno zamenjati ravno po enem ali dveh letih sedenja na njem.

Pravilna izbira pisarniškega stola

Osnova izbire najbolj ustreznega pisarniškega stola za vaše potrebe, so tri stvari:

  • pisarniški stol mora biti kakovostno dober in aktiven
  • izbira pisarniškega stola mora podpirati hrbtenico
  • pisarniški stol ni nujno, da mora biti drag

Preverite cenovno ugodno ponudbo pisarniških stolov za specifične namene, na povezavi: Pisarniški stoli Pohištvo123

izbira pisarniškega stola

Dober, aktivni pisarniški stol

Pod pojem aktivnega in dobrega (kakovostnega) pisarniškega stola, uvrščamo skupek več dejavnikov, ki vplivajo na to, da smo ob uporabi pisarniškega stola sproščeni, da delo za pisalno mizo opravljamo brez bolečin, obenem pa delo ob sedenju na pisarniškem stolu, lahko neboleče opravljamo dlje časa.

Zato je dober in aktiven pisarniški stol tisti, ki nudi možnost enostavnega upravljanja, naslon za roke, možnost fleksibilnega premika za hrbtenico, koleščke za premikanje in drugo.

Aktiven stol predstavlja simboliko možnosti gibanja po pisarni in delovnem prostoru, na enostaven in hiter način, saj današnje pisarniško delo definitivno ni zgolj sedenje za pisalno mizo, brez kakršnegakoli premikanja.

Pisarniški stol za hrbtenico

Ko izbiramo pisarniški stol je ključno, da je izbira pisarniškega stola, v prvi vrsti, podrejena naši hrbtenici. Pisarniški stol za hrbtenico mora biti zasnovan tako, da zmore podpirati ledveni del hrbtenice, obenem pa je hrbtenica ves čas sedenja na pisarniškem stolu zravnana, neboleča in v pravilnem položaju.

Od ukrivljenosti hrbtenice pri sedenju na pisarniškem stolu, je namreč ključno, kdaj se bo pojavila bolečina pri delu in tudi kako dolgo bo bolečina v hrbtenici tudi trajala.

Pisarniški stol in cena

V zvezi s cenami pisarniških stolov in tudi v zvezi z opremo pisarne z ostalim pisarniškim pohištvom, smo sicer že pripravili zapis z naslovom 3 top nasveti kako do ugodnega pisarniškega pohištva.

Ključno pri izbiri ustreznega pisarniškega stola, je tudi, da izberemo tak stol, ki je tudi cenovno ugoden in prijazen do naše denarnice. Saj nam večina ponudnikov pisarniških stolov, zagotovo pod krinko kakovostnega pisarniškega stola, želi prodati tudi drag pisarniški stol.

A drag pisarniški stol ni nujno, da je tudi kakovosten. Kakor nizka cena tudi ne odraža nujno njegove kakovosti.

Da bi izbrali pisarniški stol, ki bo primeren tako za vaš način dela, vašo pisarno in vaš predviden znesek, ki ga imate namen porabiti za nakup pisarniškega stola, priporočamo, da si vzamete nekoliko več časa in temeljito preverite ponudbo različnih prodajalcev, ki ponujajo pisarniške stole.

Oznake: izbira pisarniškega stola